MENI

image-238

Trenerica podijelila savjete za sve one koji žele smršati: “U koktele se dodaju sokovi i sirupi s hrpom kalorija”

Gotove smoothieje i smrznutu hranu trebali biste izbjegavati ako pokušavate skinuti kilograme, tvrdi trenerica Jenna Rizzo.

“Vidim da se ova hrana prekomjerno jede, a ne umjereno, što stvarno može otežati mršavljenje”, rekla je u videu koji je objavila na TikToku.

American Heart Association preporučuje konzumaciju četiri i pol šoljice voća dnevno, ali Rizzo kaže da smoothiji iz trgovine i acai zdjelice nisu pravi izbor.

“To je hrana krcata šećerom, često se priprema od voća i povrća u prahu, tako da ni ne jedete pravu hranu. Napravite ova jela sami kod kuće”, poručila je.

Druga stvar koju je izdvojila, jest smrznuta hrana.

“Ta je hrana jako kalorična. Itekako otežava kontrolu porcija i obično ne sadrži najbolje sastojke”, dodala je.

Istraživanja su povezala ultraprerađenu hranu, poput smrznutih večera, s većim rizikom od prerane smrti, srčanih bolesti, raka debelog crijeva, pretilosti, depresije i drugih ozbiljnih stanja.

Na kraju, konzumacija koktela također može otežati mršavljenje jer je riječ o visokokaloričnim pićima koja ometaju sagorijevanje masti.

“U koktele se dodaju sokovi i sirupi s hrpom kalorija. Dakle, možete lako popiti stotine, pa čak i tisuće kalorija u jednoj noći”, zaključila je.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista