MENI

SM2020_CHDO_53_San_Sebastian_Cheesecake

Ukusan i slastan San Sebastian Cheesecake

Ovog vikenda pripremite omiljenu poslasticu svojim najbližima i počastite se uz ovaj jednostavan recept koji vam donosimo u nastavku.

SASTOJCI:

500 g maskarpone sira

250 g mliječnog namaza

200 g šećera

4 jaja

600 ml mliječne pavlake za šlag

1 kašika ekstrakta vanilije

30 g gustina

3 vrećice praha za toplu čokoladu

PRIPREMA:

Kalup prečnika 20 cm obložite pek-papirom, a rernu zagrijte na 200 stepeni. U odgovarajućoj posudi pomiješajte maskarpone sir, mliječni namaz i šećer, pa kratko izmiksajte. Dodajte jaja i miksajte dok se smjesa ne ujednači. Zatim dodajte i polovinu mliječne pavlake za šlag i miksajte 3-4 minuta. Na kraju dodajte gustin i ekstrakt vanilije, pa ručno promiješajte. Smjesu izlijte u kalup i pecite u zagrijanoj rerni 30 minuta. Pečen kolač ohladite na sobnoj temperaturi i minimalno tri sata u frižideru prije uklanjanja kalupa. Za čokoladni preliv pomiješajte prah za toplu čokoladu sa drugom polovinom pavlake za šlag i zagrijavajte na srednjoj temperaturi uz konstantno miješanje. Kad se smjesa zgusne, poslužite je uz ohlađen kolač.

Recept preuzet sa stranice “Mystic Cakes”

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista