MENI

1707806219-pexels-yan-krukau-9069287-750x556

Zašto su neki rubovi čipsa zeleni?

Sigurno ste nekad naletjeli na barem jedan komad čipsa čiji su rubovi malo pozelenili.

Jedna žena je u jednoj Facebook grupi upitala zašto su neki rubovi čipsa zeleni. Jedni su odgovorili da je to zbog dijela krumpira koji je bio zelen, a neki su ponudili i znanstvene odgovore.

“Krumpir je bio izložen previše svjetlu ili suncu što je uzrokovalo razvoj klorofila u dijelovima krumpira koji su bili iznad zemlje”, objasnio je jedann korisnik.

U raspravu se uključio i jedan botaničar, piše Mirror.

“Krumpir je podzemna stabljika – a ne korijenje. Ako se previše približi površini tla, klorofil (zeleni pigment) se razvija zbog sunčeve svjetlosti, baš kao u listu.

Nije štetan za jelo i krumpir nije nezdrav ni na koji način”, objasnio je.

Da bi zeleni dijelovi naštetili vašem zdravlju , trebali biste pojesti baš veliku količinu zelenog čipsa.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista