Priprema je vrlo lagana i brza i uživat ćete u svakom zalogaju.
Sastojci:
3 zrele banane
80g maslaca od kikirikija
80g čokoladnih kapi
2 kašike kokosovog ulja
Priprema:
Narežite banane
Banane ogulite i izrežite na kolutiće debljine otprilike 6 mm.
Premažite banane maslacem od kikirikija
Manji lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Na jedan kolutić banane stavite otprilike pola kašike maslaca od kikirikija te preklopite drugim kolutićem. Ponavljajte postupak dok ne dobijete 30-ak zalogajčića koje ćete slagati na pripremljeni lim. Stavite u zamrzivač na otprilike sat vremena.
Rastopite čokoladu
U mikrovalnoj otopite kokosovo ulje i čokoladu. Zagrijavajte jednu minutu, izvadite van i izmiješajte, zatim zagrijavajte u intervalima od 30 sekundi dok se čokolada u potpunosti ne otopi. Ovo vam ne bi trebalo trajati više od dvije minute.
Umočite banane u čokoladu
Nakon što ste otopili čokoladu, zalogajčiće do pola umačite u otopljenu čokoladu. Možete umakati i cijele zalogajčiće, ali će vam u tom slučaju trebati veća količina čokoladnih kapi.
Ostavite da se čokolade stvrdne
Čokoladne zalogajčiće vratite nazad u zamrzivač kako bi se čokolada stisnula nekih 15-ak minuta.
Poslužite zalogajčiće
Nakon 15-ak minuta možete uživati u pripremljenim zalogajčićima ili ih možete staviti u posudu i vratiti u zamrzivač. Tako ih možete čuvati jedan do dva mjeseca. Ako zalogajčiće čuvate duže vrijeme u hladnjaku, bit će dosta tvrdi pa ih prije konzumiranja ostavite 5 minuta da malo popuste.









