MENI

2

Ben Foster je Harry Haft u najavi za “The Survivor”

Biografska drama o Harryju Haftu dobila je svoj prvi trailer.

Reditelj Barry Levinson na veliki ekran donosi tešku priču o čovjeku koji nastoji preživljavati što normalnijim životom nakon godina zarobljeništva tijekom holokausta.

Harryja glumi Ben Foster, a priča počinje kad nacisti napadnu Poljsku i on je zbog toga što je Židov poslan u kamp Jaworzno blizu Auschwitza. Zbog njegove jake građe jedan od nacističkih časnika daje mu gotovo nemoguć prijedlog, borit će se protiv drugih zatvorenika za zabavu ostalim nacistima ili će umrijeti.

Pobjednik meča smije preživjeti, a gubitnik je na mjestu ubijen ili poslan u plinsku komoru. Radnja dalje prati Harryjevu volju za preživljavanjem, njegov bijeg iz logora i kasnije pokušaje privikavanja na život na slobodi. Svoju životnu priču ispričao je sinu Alanu Scottu 2003. koji ju je tri godine kasnije objavio uz veliku pomoć historičara. Na temelju te biografije Reinhard Kleist napravio je strip koji je kasnije nagrađen.

Film je u pripremi od 2018. godine, a originalna premijera trebala je biti prošle godine. U ostalim ulogama su Danny DeVito, Vicky Krieps, Peter Sarsgaard i John Leguizamo.

The Survivor je svoju premijeru imao na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu u rujnu prošle godine, a u odabranim kinima ga očekujemo do kraja travnja te 27. aprila na streamingu HBO Max.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista