MENI

mank-naslovna

Filmsko platno – Mank

Crno-bijeli film redatelja Davida Finchera “Mank” jedan je od nominiranih za Oscara, čak u 10 kategorija, a nominiran je i u onim glavnima za Najbolji film, Najboljeg muškog glumca i Najboljeg redatelja. To je ujedno prvi Fincherov film nakon uspjeha koji je postigao 2014. godine s filmom “Nestala”.

Fincher je snimao film prema scenariju svog pokojnog oca Jacka Finchera i to najvećim dijelom na ranču Kemper Campbell u Kaliforniji, na istoj lokaciji gdje je sam Mankiewicz radio na scenariju puna dva mjeseca.

U sjajnoj glumačkoj postavi pojavljuju se i Amanda Seyfried kao glumica Marion Davies i Lily Collins kao Mankiewiczova tajnica Rita Alexander, koje su dobile dobre kritike za svoje izvedbe, a Amanda je nominirana u kategoriji Najbolje sporedne glumice.

Radnja se bazira na Herman J. Mankiewiczu, američkom piscu i njegovom radu s Orson Wellsom na monumentalnom filmu Orson Wells. Često duhovit, ali i melanholičan, Mank savršeno suočava ekstravagantnost holivudskog života sa njegovim demonima. Iako je film crno-bijeli sigurno nećete zažalit.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista