MENI

cfeeae67-27cf-4e05-9d4c-7d5c42ec8aa1

Haris Dubica: Knjiga mi je najkreativniji projekat na kojem sam radio

Šta je to zajedničko za Dinu Merlina, Zabranjeno Pušenje, Lepu Brenu, Gabriela Batistuta, Edina Džeku, Filipa Kostića, Džananu Musue, Miralema Pjanića,  Dragana Bijelogrlića, Enisa Bešlagića i još mnogima poznatim ličnostima sa domaće, regionalne i svjetske scene.

Odgovor je jedan, jedno ime, bosanskohercegovačkih korijena, a svjetski poznat, Haris Dubica! Gost Popodnevnog program Radija M je upravo bio režiser Haris Dubica.

Jučer je održana sjajna promocija pjesme i spota Eldina Huseinbegovića, ovo nije prvi put već nastavak uspješne saradnje sa Eldinom, a Haris je otkrio da li su namjereno ili slučajno izabrani glumci, s obzirom da glume bivši supružnici, Aleksandar Seksan i Vedrana Božinović.

“Slučajno, jer nakon što so dogovorili sve sa Aleksandrom, išli smo koga bi mogli spojiti da to bude ubjedljivo, došli smo na ideju, mogli smo Vedranu.”

Na pitanje koji spot ili reklama bi bolje bilo da nije objavljen, Dubica je kazao da se iz svakog projekta mogu izvući dobra i manje dobra iskustva, a čovjeka čini svaki uspon i pad. Priznao je i da je uvijek teže biti ispred kamere, nego iza.

 “Knjiga je uređaj za poticanje mašte”, kazao je Alan Bennett, a slično se desilo i Harisu. Mašta i kreativnost, stvorila je knjigu, ‘Pismo snova’. Hari je krenuo pisati, scenario, ali onda je shvatio da u jedan video neće moći stati i kako je knjiga najbolje rješenje. Knjiga ima dosta i dijelova privatnog života.

“Kad čovjek piše knjigu, u nju iscijedi svoj život. Knjiga mi je najkreativniji projekat na kojem sam radio”, kazao je Haris.

Haris ima zanimljiv hobi, a koji usko povezan sa sportom. Detalje intervjua poslušajte na linku ispod.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista