MENI

harrison-ford-interview-1280

Harrison Ford je dobio počasnu Palme d’Or nagradu na Filmskom festivalu u Cannesu

Harrison Ford je dobio počasnu nagradu Palm d’Or na Filmskom festivalu u Cannesu.

Nakon uvodnog dijela Filmskog festivala u Cannesu održanog u Velikom teatru Lumière u četvrtak, glumac Indiana Jonesa je proglašen ovogodišnjim dobitnikom počasne nagrade Palm d’Or festivala.

Palm d’Or je takmičarska nagrada Filmskog festivala u Cannesu obično rezervisana za najbolji film festivala, ali počasna ili van takmičenja Palm d’Or nagrada može biti dodijeljena rediteljima ili glumcima za njihov opus.

“Drago mi je i velika mi je čast, ali imam film koji morate pogledati”, izjavio je Harrison pri prihvatanju nagrade, aludirajući na svoj nadolazeći film Indiana Jones and the Dial of Destiny. Također se šalio na video montaži koja je prikazana na bini, kojom su odali priznanje njegovoj karijeri: “Kažu da prije nego umrete, vidite kako vam život prolazi pred očima, a upravo sam vidio kako mi život prolazi pred očima.”

Indiana Jones and the Dial of Destiny je planiran da se prikaže van konkurencije na Filmskom festivalu u Cannesu ove godine. Peta nastavak Indiana Jones franšize vraća Harrisona u glavnu ulogu, a priča prati njegov lik koji se sprema u penziju prije nego što njegova udaljena kuma (koju tumači Phoebe Waller-Bridge) otkriva da traži Archimedes Dial – uređaj koji može locirati pukotine u vremenu.

Film je planiran za prikazivanje u kinima širom Velike Britanije 30. juna.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista