MENI

image-353

Harry Potter postaje TV serija

Nakon gotovo trinaest godina od posljednjeg filmskog uratka o Harryju Potteru, fanovi širom svijeta s oduševljenjem su dočekali vijest o povratku čarobnjačkog svijeta na male ekrane.

David Zaslav, predsjednik Warner Brosa, otkrio je da je planiran izlazak prvog dijela serije 2026. godine, uz ambiciozni plan od sedam sezona, svaka adaptirajući jednu od knjiga kultnog serijala autorice J.K. Rowling.


Nakon što su se posljednji put susreli s Harryjem, Hermionom, Ronom i ostalim likovima iz Hogwartsa u “Harry Potteru i darovima smrti” (2011.), fanovi su neizmjerno žudili za novim avanturama i dodatnim poglavljima njihovih omiljenih priča.

Ova najava o povratku serije pružila je nadu i uzbuđenje, ali također i nekoliko pitanja i kontroverzi.

Jedno od najvećih pitanja bilo je koje će glumačke talente odabrati za ovu adaptaciju. Daniel Radcliffe, koji je utjelovio lik Harryja Pottera u filmskoj seriji, isključio je mogućnost svojeg povratka u ovom projektu. Ovo otvara prostor za novo lice Harryja Pottera i njegovih prijatelja.


Popularnost Harryja Pottera ne može se zanemariti. Kroz knjige i filmove, svijet magije postao je neizostavan dio djetinjstva mnogih širom svijeta. S preko 600 miliona prodanih primjeraka knjiga na čak 85 jezika i zaradom od preko 7,7 milijardi dolara od filmskih adaptacija, serijal Harry Pottera utemeljio se kao jedan od najuspješnijih i najvoljenijih u historiji

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista