MENI

1666766

Hollywood je počeo vikend dodjele Oscara; Samuel L. Jackson napokon primio svog prvog Oscara

U Los Angelesu će u nedjelju navečer biti održana 94. svečana dodjele Oscara, a Hollywood je počeo vikend dodjele Oscara dodijelivši u petak počasnog Oscara za životno djelo Samuelu L. Jacksonu i drugim veteranima filmske industrije, za decenijsku posvećenosti filmskom i humanitarnom radu.

Glumac Denzel Washington (67) predstavio je Jacksona u petak istaknuvši kako se pojavio u 152 filma koji su zaradili više od 27 milijardi dolara na kino blagajnama tijekom pet desetljeća.

Među njima, Jackson je glumio Nicka Furyja u filmovima o superjunacima “Osvetnici” i bio je nominiovan za Oscara za ulogu ubojice u drami “Pulp Fiction” redatelja Quentina Tarantina iz 1994. godine.

24sata

Preuzimajući nagradu, Jackson je zahvalio svojoj porodici, poslovnim predstavnicima “i svakoj osobi koja je ikada kupila kartu za bilo koji od mojih filmova”.

Zvijezda filma “Smrtonosno oružje” Danny Glover (75) dobio je humanitarnu nagradu Jean Hersholt za svoj rad na poštivanju ljudskih prava. Glover je vodio kampanju za različitie ciljeve – od pokreta za građanska prava u SAD-u do ukidanja aparthejda u Južnoj Africi. Sada obnaša dužnost ambasadora dobre volje za UNICEF.

Scenaristica-redateljica Elaine May i norveška glumica Liv Ullmann također su dobile počasne Oscare.

24sata

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista