MENI

Ovanoc-43

Kids from the sky: Muzički dvojac koji polako osvaja region

Svijet muzike uvijek ima nešto novo, svakog dana otkrivamo talente i nevjerovatne glasove kako na našoj muzičkoj sceni tako u regionu.

Tako se na muzičkoj sceni u Hrvatskoj pojavio nevjerovatan muški dvojac. Riječ je bendu ‘kids from the sky’ kojeg čine Teo Golub i Robin Petić.  Svoju publiku ovaj alternativni pop bend je prije nekoliko dana obradovao sa pjesmom „Znamo malo“. Teo je pisao tekst,  a spot potpisuje Dinko Šimac. Prema prvim reakcijama publika je oduševljena i raduju se novim stvarima koje pripremaju Teo i Robin.

„Pjesma je nstala još u šestom mjsecu, tako da ima taj ljetni vajb, ali smo se konačno odlučili je izbaciti. Ljudi su je prihvatili i zbog toga nam je jako drago. Spot smo snimali na moru što je uvijek jedna velika avantura.“, kazao je Teo tokom gostovanja u Popodnevnom programu Radija M.

Kids from the sky se na muzičkoj sceni pojavljuje 2017. godine. U početku pjesme su pisane i snimane na engleskom jeziku. Sastav se mijenjao, a od 2020. godine kreću sa postavom koja je danas i snimaju na maternjem jeziku. Pjesme ‘Film’, ‘Onaj osjećaj’  ‘Japan’  ‘Prolazna stvar’, postaju hitovi.

Kako je i sam naziv benda zanimljivog i neobičnog naziva, takve ih je i publika prihvatila, kao neobičan mladi dvojac koji stvara drugačiji i super zvuk. Ono što ovaj bend čini drugačijim da je za tekstove zadužen Teo.

„Inspiracija dolazi iz različitih smjerova, to može biti muzika koja te okružuje, kakvo je vani vrijeme, privatne stvari koje ti se događaju u životu i ono u kojoj si životnoj fazi tako i dođe tekst i tako nastanu pjesme.“, kazao je Teo u Popodnevnom programu.

Od samog početka Teo prenosi dio sebe kroz pjesme, pa tako i na prvom studijskom albumu Echoes, koji nažalost nije dostupan publici na interentu. Kako kažu iz benda bio je to amaterski album. No, sada spremaju i novi koji bi u prvoj polovini 2024. godine trebao biti dostupan fanovima i publici.

„Sada smo u procesu stvaranja novog abuma i tome se stvarno  jako veselimo, jer napokon možemo predstaviti se publici u punom svjetlu. Taj album će biti ono što mi stvarno jesmo.“

A što se tiče one bliže budućnosti bend nastupa 24. novembra u zagrebačkoj Tvornici kulture na LIFT festivalu.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista