MENI

Untitled design (40)

Adi Šoše o duetu “Sve ili ništa”: Čast je raditi sa Tonijem, jedna čudnovata saradnja

Mnoge je iznenadila i oduševila saradnja Tonyja Cetinskog i Adija Šošeta.

Ovaj duo je ujedinila pjesma Amila Loje, koji je i zaslužan za muziku, tekst, aranžman i produkciju. Odmah po izlasku novog singla, “Sve ili ništa”, dueta Tonyja Cetinskog i Adija Šoše može se naslutiti da se radi o velikom hitu i muzičkoj senzaciji.

U Popodnevnom programu razgovarali smo sa Adijem o novoj pjesmi i kako je došlo do saradnje sa Tonyjem.

“Do saradnje je došlo na inicijativu Amila Loje, koji je moj glavni i jedini producent, a Tony je povremeni saradnik. On je pjesmu napisao prije četiri godine i ja sam demo snimio eto da postoji radna verzija. On je polao demo Toniju i predložio tu saradnju. Toniju se ta ideja svidjela i eto tu smo gdje smo, pjesma je konačno izašla što mi je jako drago. Čast je raditi sa Tonijem. Ja sam svoj vokal snimio u Sarajevu, o je svoj snimio u Zagrebu. Spot je rađen preko vještačke inteligencije. Jedna čudnovata saradnja.”, kazao je Adi Šoše za Radio M.

Tokom nastanka pjesme i spota, Adi i Tony se nisu upoznali, ali kako nam je kazao Adi, čeka službenu potvrdu da će gostovati kod Tonija na koncertu.

“Mislim da ću gostovati Toniju na koncertu u zagrebačkoj areni u petom mjesecu. Još uvijek nisam službenu potvrdu dobio za to, ali mislim da je to 95% siguro tako da ćemo vjerovatno tad izvesti tu pjesmu uživo.”

Pjesma “Sve ili ništa” je nastala prije četiri godine, a kako je i svoj demo davno snimio Adi kaže da se i ne sjeća prve emocije kada je čuo pjesmu.

“Iskreno ne mogu se sjetiti šta me je privuklo kod pjesme, meni je samo drago da je izašla, jer ono kad nešto dugo stoji onda više ni ti nisi siguran da li ti se nešto sviđa ili ne. Ja sam uhvatio taj zadnji voz.”

A osim dueta koji je oduševi publiku i fanove ovog dvojca, Adi Šoše radi i na albumu, a već u četvrtom mjesecu možemo očekivati dva nova singla.

“Planiramo album, ja to najavljujem već neko vrijeme, s tim da kako ćemo ga obajviti, da li kao cjelinu ili dio po dio, još nije utvrđeno. Ovaj mjesec treba već da snimamo taj prvi singl sa tog albuma. U aprilu treba da izađu dvije pjesme, nekad tamo pred ljeto još dvije. Tako da prva polovina godina, 6 pjesama to je neki plan.”, kazao je Adi u Popodnevnom programu Radija M.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista