MENI

2 leo i mladen #amirkazicleo #mladenburnac 1

Amir Kazić Leo i Mladen Burnać predstavili duetsku pjesmu: Pjesma je napisana po istinitom događaju

Amir Kazić Leo, jedn od najboljih pjevača u regiji, te Mladen Burnać, jedan od najvećih zagrebačkih kantautora, danas su u programu Radija M premijerno za BiH predstavili svoju deuetsku pjesmu koja nosi naziv “Beskrajno zaljubljen”.

“Pozitivno sam uzbuđen zbog izlaska nove pjesme, a i iz razloga što prva premijera pjesme jeste upravo u BiH. Moji sunarodnjaci će tek sutra imati tu čast da čuju pjesmu, a vi ste prvi i to iz mojih privatnih razloga. Uvijek sam bio povezan sa BiH. Bio sam u Sarajevu u vojsci, a i puno je Bosanaca radilo na pjesmi, pored mene, tako da Bosna je prva.”

Pjesmu za novi duet “Beskrajno zaljubljen” komponovao je Mladen, a tekst je napisao Fayo.
Tekst za ovu pjesmu je nastao davno, Mladen nam je otkrio da je napisana prema istinitoj priči i to njegovoj ljubavnoj priči.

“Naime, ja sam bio ludo zaljubljen, ali sam kasnije saznao da je ta dama bila zauzeta i udata. Kad sam saznao da je udata, prekinuo sam odnos, ali s obzirom na to da sam bio mlađi teško sam to podnio i tu priču sam ispričao Fayi koji je napisao tekst. “

Iako je Mladen i sam kompozitor on je rekao kako on više voli pisati poeziju, dok Fayo ima bosansko srce te je njemu prepustio da napiše tekst za ovu pjesmu.

“Ja sam htio napisati dio teskta koji bi glasio: “U tog anđela sam zavijek zaljubljen”, međutim on je napisao: “U tuđu ženu zaljubljen.”

S obzirom da se Mladen i Leo druže već 30 godina, nas je zanimalo kako je tek sada došlo do saradnje.

“Kako je pjesma imala jaku emociju, logično je bilo da je pjeva Leo sa mnom jer moje kolege iz Zagreba ili su rock pjevači , a drugi su skloni šminkerskom pjevanju. Kao što se nekada govorilo nemoj pjevati u BiH bićeš natpjevan jer su tu oduvijek najbolji pjevači. Mi smo to napravili i jako sam sretan što je tako,” rekao je Mladen.

Mladen je obećao doći i napraviti svirku u studiju Radija M.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista