MENI

1530545899

Billie Eilisih je nova kraljica popa koja svojim emotivnim pjesmama osvaja srca ljudi širom svijeta

Kažu da izgledam sretno, samo zato što sam postala mršava… Nemam više strpljenja, nikada te nisam povrijedila, a voljela sam te tako dugo – pjesmom “Skinny” započinje svoju priču Billie Eilish (22) na novom, trećem albumu.

Njen album “Hit Me Hard and Soft” je već prvog dana objave dostigao impresivnih 72,7 miliona streamova na Spotifyu, te u posljednje tri sedmice skupio četiri miliona pregleda na YouTubeu, osvajajući drugo mjesto na Billboard 200 top ljestvici (prvo mjesto drži Taylor Swift s albumom “The Tortured Poets Department”).

Prethodno je Billie otvoreno govorila o svojim napadima panike prije turneja, opisujući ih kao pakao koji se čini beskrajnim, no fanovi se nadaju da će ovaj put biti drugačije. 

“U ranoj tinejdžerskoj dobi prošla sam pakao, fazu samoopovrijeđivanja, jer sam mislila da zaslužujem samo bol u životu. Sjećam se samo tuposti i zbunjenosti. Rastužim se kada na koncertima vidim djevojke s ožiljcima na rukama. Srećom, ja sam iz te faze izašla i zato osjećam potrebu obratiti im se i reći da trebaju biti dobre prema sebi”, rekla je Billie Eilish, objašnjavajući da je u muzici pronašla ispušni ventil.

Njene muzičke sposobnosti dobile su pohvale od legendarnih pjevača poput Eltona Johna, koji ju je nazvao jednom od najboljih koje je ikad čuo, dok je Dave Grohl istakao da njegove kćerke obožavaju Billieinu muziku. Grohl je dodao da Billie Eilish pokazuje da rock and roll nije mrtav, čineći to na jedinstven način koji se razlikuje od grunge bendova 90-ih.

Billie Eilish se često opisuje kao nova kraljica popa, ali njeni hitovi daleko su od klasičnih sladunjavih melodija. Njena muzika pruža uvid u duboko emocionalan svijet ispunjen tugom, ljutnjom i razočaranjem, naročito u kontekstu ljubavnih nedaća. Rođena je u porodici glumaca, od majke Maggie Baird i oca Patrick O‘Connella. Billie je svoje obrazovanje započela kod kuće, zajedno s bratom Finneasom, što im je omogućilo više vremena za razvoj njihovih kreativnih talenata.

Billie Eilish je postala planetarno popularna već u ranoj dobi zahvaljujući pjesmi “Ocean Eyes”, koja je privukla pažnju široke publike putem platforme SoundCloud. Njeni daljnji uspjesi uključuju saradnju s Khalidom na singlu “Lovely”, koji je postao platinast u SAD-u, te globalni hit “Bad Guy”. Njena autentičnost se ogleda u iskrenosti tema koje obrađuje u muzici, što privlači fanove širom svijeta koji se pronalaze u njenim tekstovima.

Uz to, Billie Eilish je postala najmlađa dvostruka dobitnica Oscara u historiji, prvo za pjesmu “No Time To Die” iz filma o Jamesu Bondu, a potom za “What Was I Made For” iz “Barbie”. Njena muzika i dalje ostaje snažno povezana s njenom publikom, dok ona nastavlja rasti kao umjetnica i osoba pred očima svijeta.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista