MENI

3

Bob Dylan nakon što je koristio mašinu za automatsko potpisivanje, uputio javno izvinjenje

Američki kantautor Bob Dylan uputio je javno izvinjenje zbog toga što je koristio mašinu za automatsko potpisivanje nakon što su obožavaoci uporedili potpise u knjigama i na umjetničkim djelima i otkrili da su identični.

Automatskom mašinom potpisano je 900 primjeraka knjige “The Philosophy of Modern Song” koja sadrži komentare legendarnog kantautora o numerama drugih izvođača i objavljena je početkom novembra.

Sporna knjiga je prodavana po cijeni od 599 dolara po primjerku. Uz sve primjerke kupci su dobili potvrdu o autentičnosti od izdavačke kuće. Bob Dylan je saopštio da mu je žao što je napravio “grešku u procjeni” kada je dozvolio da se radovi prodaju kao ručno potpisani.

Dylan je naveo da je počeo da koristi mašinu za automatsko potpisivanje nakon što je dobio vrtoglavicu 2019. godine. “Te 2019. godine imao sam težak slučaj vrtoglavice i to se nastavilo u godinama pandemije. Potrebna je petočlana ekipa koja radi u neposrednoj blizini sa mnom da bi omogućila ove sesije potpisivanja, a nismo mogli da pronađemo siguran i izvodljiv način da završimo ono što je trebalo da uradim dok je virus bjesnio“, saopštio je Dilan.

Dodao je da je tokom pandemije bilo je nemoguće ispoštovati rokove i da mu je sugerisana ideja da koristi automatsku olovku, uz uvjeravanje da se to sve vrijeme radi u umjetničkom i književnom svijetu.

“Korištenje mašine je bila greška u procjeni i želim odmah da je ispravim. Sa kućom ‘Simon & Shuster’ i mojim partnerima iz galerije trudim se da uradim upravo to”, naveo je Dilan. Izdavačka kuća “Simon & Shuster” se takođe izvinila i ponudila da vrati novac svim nezadovoljnim kupcima.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista