MENI

Drake,20Furtado

Drake je ohrabrivao Nelly Furtado u njenom muzičkom povratku

Nelly, koja ima 44 godine, otkrila je da je kolega iz Kanade, Drake, koji je prošlog ljeta pozvao da bude iznenađenje na njegovom događaju All-Canadian North Stars u Torontu, podsjetio je na njenu baštinu i vrijednost u muzičkoj industriji te je potaknuo da se vrati u studio i radi na novoj muzici.

Rekla je za Variety: “Sada imam više zahvalnosti, pa znam koliko sam blagoslovljena što sam izvođač i kreator… Stvarno se posvećujem svom zanimanju. Upoznala sam Drakea prije godinu dana i imali smo duboke razgovore o životu i umjetnosti i on mi je napuhao glavu podsjećajući me koliko sam vrijedan umjetnik i rekao mi je da ‘preuzmem kontrolu’ i stvorim novu muziku, i poslušala sam ga. Zato, nisam mogla reći ne kada me pozvao na pozornicu, morala sam biti hrabra i preuzeti kontrolu te započeti sljedeće poglavlje.”

Nelly radi na svom novom albumu, prvom od albuma “The Ride” iz 2017. godine. Na njemu radi od prošle godine i uživa u saradničkom i kreativnom procesu.

Objasnila je: “Posljednjih godinu dana neprestano sam stvarala novu muziku na način koji volim: kasne noći, prostor za divlje stvaranje i mnogo zajednice i suradnje. Radim na pop albumu koji je podstaknut zvukovima koje volim. Na mom albumu ima i pjesama za ples a snimila sam pjesmu s SG Lewisom koju obožavam. T-Minus je producirao moju pjesmu s Bomba Estereo. T-Minus je zvijer! Ponosna sam na tu pjesmu. Jednu od mojih pjesama producirala je Wonda Gurl, volim njenu energiju.”

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista