MENI

dzenan-loncarevic-1

Dženan Lončarević: Smatram da ono što čovjek otpjeva u studiju mora otpjevati i uživo

Dženan Lončarević je prije nekoliko dana sa kolegicom Draganom Lakčević Gagom objavio duetsku pjesmu ‘Korak’.

Kako je došlo do saradnje, kao i koji je najvažniji korak koji je napravio u muzičkoj karijeri, otkrio je Dženan u razgovoru za Radio M.

“Ja Draganu poznajem, znamo se sa raznih svirki, još možda od pre nekih 5-6 godina. Inače, ja i dalje mnogo sarađujem sa Maretom Miloševićem, u studiju sam i jedan dan ih zateknem, poslušam njenu novu pesmu, baladu, još nije izašla, baš me oduševio njen glas. A onda je na ideju da snimimo duet došao Mlađen Dinkić, koji je na moju ideju napravio melodiju, Mare napisao tekst. Ja sam jako srećan što se desila ova saradnja, Dragana je jako dobar vokal, a i nekako mi je više stereotipna priča da se danas dueti biraju na principu, poznata i još poznatije ličnost ili obrnuto, pa da to mora imati neki finalan skor.”, kazao je Dženan.

U jednom intervju, Dženanova kolegica Dragana je istakla, kako joj je on bio velik podrška, provodio u studiju vrijeme dok je snimala, pitali smo Dženano koliko je važno pružiti podršku novim licima, a on se osvrnuo i na svoj početak.

“Ja sam prošao kroz taj deo i imao sam ljude koji su mi pružili ruku na samom startu, retki su oni koji to hoće. Smatram da tim ljudima koji žele da dođu na ova mesta na kojima smo mi neki malo ostvareniji i poznatiji publici, d atreba pomoći. Isto tako smatram da je ovde na prvom mestu, što se mene tiče, a to sam dokazo do sada, je muzika. Ja godinama unazad pokušavam ljudima objasniti da sam tu zbog muzike, ne zbog moje ličnosti to jest mog imena i prezimena, nego zbog toga da bih ljudima pružio nešto što sam ja dobio kao dar od Boga, jeste taj momenat da kroz pesmu ljudima kažem kako se osećam.”, ističe Dženan.

Nova pjesma nosi naziv ‘Korak’, a koji je najznačajniji korak koji je Dženan napravio u svojoj karijeri.

“Mislim da se to desilo davne neke 2007. godine kada sam odlučio da iz onog momenta kad su upoznali da postoji neki Dženan Lončarević, peva neke tuđe pesme, kada sam odlučio da snimim pesmu ‘Nikome ni reč’, jako sam srećan i ponosan što evo i danas istim žarom, energijom publika, ali i ja sam pevam tu pesmu. “

Istina, od te pjesme, ali i sve druge publika sa radošću pjeva na koncertima, a to se moglo vidjeti i u tuzlanskom Mejdanu. Publika je uživala u višesatnom koncertu Lončarevića, a tokom razgovora dotakli smo se i teme playbacka koji je sve prisutniji na koncertima raznih izvođača.

“Ja bih o tome mogao naširoko, jedan sam od onih koji je kritikovao tu neku priču, pa se onda nađu uvređeni ljudi. Ja ne smatram ni jednog trenutka da sve moje, nazvat ću ih kolegama, koji se bave muzikom, imaju svoje mjesto pod nebom, imaju svoju publiku, nravno i ove mlađe generacije vole nešto što meni nikako nije jasno, ali ne smatram da to nešto nije dobro. Mislim, imaju neke stvari koje stvarno neću moći progutati, to su ove degutantne priče u tekstovima koje nikako ne idu uz odrastanje i nešto što se zove budućnost ovih mlađeih generacija. Smatram da ono što čovek otpeva u studiju mora otpevati i uživo i da se to zove muzika.”, ističe Dženan i dodaje kako rijetko i gostuje u emisijama gdje ne može uživo da pjeva.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista