MENI

Elemental i Nix K predstavljaju remix pjesme „Iz dana u dan“

Ususret dosad najvećem samostalnom koncertu grupe Elemental, na stadionu Šalata 3. juna, Nix K iz Podočnjaka napravio je remix pjesme „Iz dana u dan“.

“Elemental je jedan od uzora nama, mlađim muzičarima, koji također pokušavamo stvoriti nešto na našim prostorima, nešto što nije prolazno od danas do sutra i što će se zapravo moći slušati vječno. Inspirisan Jašarovim remixom pjesme „U mojoj glavi”, koji sam odvrtio više puta u svojim setovima, a s ljubavlju prema pjesmi „Iz dana u dan”, išao sam u više navrata pokušati remixovati istu i konačno mi je došla ideja uzeti što više elemenata uključujući i vokale, naravno, iz samog originala, i napraviti jednu bržu, drum and bass verziju pjesme.” – izjavio je Nix.

Izvorno objavljena na njihovom trećem albumu „Male stvari“ iz 2004. godine, pjesma „Iz dana u dan“ bila je Elementalov sedmi singl.

Ispod umjetničkom imena Nix K nalazi se Nikola Klemić koji djeluje unutar Podočnjaka, elektronskog muzičkog trija iz Kutine. Njegovi su radovi već ranije obišli svijet i oduševili publiku koja mu je donijela milionske preglede, ali radom u Podočnjacima, usredotočen je na domaću scenu.

Remi je u više intervjua skrenula pozornost upravo na kutinsku muzičku scenu koja je nepatvorena i baš po njenom ukusu. Tako je za svojevremeno izjavila: „Veliki gradovi ponekad su tvrd orah – publika je ondje navikla na sve i svašta pa se moraš dobrano potruditi da ih ‘pridobiješ‘. Ali iskreno, nema mi većeg gušta nego kad u publici vidim nekoga ko je na početku koncerta imao vibru ‘osvoji me, baš da vidim što znaš‘, a na kraju koncerta vitla glavom i oduševljeno plješće. E to je za mene uspješan koncert!“

S novim singlom „Hajde ljubav dođi“ Elemental je već šest sedmica među najslušanijim u Hrvatskoj prema top listi HR TOP 40, a s 8 objavljenih albuma, 40 spotova, odnosno singlova, te gotovo hiljadu održanih koncerata brojevi su vrijedni pažnje, a sada je vrijeme da ovako dugovječnu bendovsku karijeru Elemental poslavi najvećim samostalnim koncertom na zagrebačkom gradskom stadionu Šalata u subotu, 3. juna.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista