MENI

emina-jahovic-objavila-novu-pjesmu-zidovi-screenshot-2024-01-20-182614_65ac01c76ba1f

Emina Jahović za Radio M: “Zidovi” su posebni zato što imaju duhovnu vrednost

Emina Jahović je za svoj rođendan 15. januara obradovala publiku sa prelijepom baladom “Zidovi”.

Poseban niz emocija i potpuno nevjerovtna melodija koja vas vodi u nei drugi svijet i daje nadu da poslije manjeg lijepog perioda u životu vas čeka nešto lijepo i pozitivno.

Pjesma je ujedno i najava nadolazećeg albuma koji će potpuno biti Emina Jahović., jer kako je sama pisala tekst i aranžman za “Zidove”, tako će pjevačica producirati i sama svoj album.

Emina je bila gost Popodnevnog programa našeg radija, a evo što je pjevačica kazala o “Zidovima”

“Ovo je jedna od omiljenih mojih pjesama sa novog albuma i onda imala sam nekako intuitivni osjećaj da to sad treba da uradim, da za svoj rođendan iznenadim svoju publiku i fanove, kao i svoje moje prijatelje i rodbinu. Tako da sam uspela za vrlo kratko vreme odradim aranžaman i spot kako bi ljudi mogli da čuju šta dolazi. Ovo bi bila naznaka mog novog albuma i kako će sve ići. “Zidovi” su posebni zato što imaju duhovnu vrednost. U njoj se krije malo i te manifestacije i pozitive u nekom bolu, zapravo i završavanje jednog perioda u životu koji nije bio lak i navodi nas na nešto da treba da se nadamo nečemu boljem.”, istakla je Emina za Popodnevni program Radija M.

U moru pozitivnih komentara i reakcija, jedan se itekako izdvaja, a to da je Jahović itekako napredovala kao tekstopisac.

“Ja samo radim svoj posao i trudim se da to bude što bolje za ljude koji slušaju moju muziku i poštovaoce onoga što ja radim. Malo sam iznenađena ovako predivnim reakcijama, jer ja ove pesme jako dugo radim i već sam se navikla na njih. Inspiraciju uvijek imam, nije to samo inspiracija iz mog života. Sve je nekako, kako da kažem, vezano namerno ili slučajno za moj život, ali ima tu mnogo stvari koje preživljavaju moje prijateljice, prijatelji, delovi rodbine. Ja to sve nekako koristim i upijam čak te ponekad jako teške emocije kako bih mogla da napravim ovako jednu pesmu. Ja sam oduvijek željela da budem kantautor, da budem kompozitor, da budem tekstopisac, jer sam mislila da to mogu. “

Osim istaknutnog talenta pjevanja, pisanja tekstova, Emina Jahović je izvrsna u duetima, a da li možemo očekivati duete na novom albumu?

“Želim sada da ovo iznesem potpno sama ne želim da to bude samo ograničeno na tim duetima, jer sam ih stvarno dosta radila, ali to e znači da se neće neko naći. Recimo, već imam u džepu imam dva dueta, kolege neću otkrivati, ali oboje u divni i pesme su već gotove. Tako, da li će se oni naći na albumu ili neće to ćemo videti zavisi od joncepta albuma. Samo mogu reći da će ovo biti moj nazreliji album. Ovaj album ću i producirati potpuno sama. Želim da testiram sebe.”, kazala je Emina Jahović.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista