MENI

image-173

Hit grupe S.A.R.S. “Buđav lebac” nastao po istinitom događaju

Hit pjesma grupe S.A.R.S. “Buđav lebac” nastala je potpuno spontano kada su se članovi grupe S.A.R.S. sastali jedno večer u kućnoj atmosferi.

Dragan Kovačević Žabac, koji inače stoji iza najpopularnije pjesme ovog žanra, otkrio je da je nastala po istinitostima iz njegovog života.

“Buđav lebac je, na primjer, istinita priča. Imao sam dovoljno para da kupim samo hljeb, ali nisam. Kupio sam dva piva i kad sam došao kući jeo sam buđav lebac. I tako sam napisao tu tužnu pesmu po istinitom događaju”, otkrio je on jednom prilikom za Noizz.

Žarko je, s druge strane, opisao veče kada je nastao “Lebac”.

“Pesma je nastala spontano, u roku od par sati… Lukac je svratio kod nas kući i preslušavali smo neke njegove ideje koje je snimio na gitari i brzo smo naišli na famozni snimak četiri akorda koji će biti osnova za dalji rad. Dragan je odmah izvukao iz glave tekst za koji je mislio da će se odlično slagati uz taj ritam i tako je krenulo… Zapisali smo kompletan tekst, smislili melodiju, snimio sam glas, na kraju sam dovršio kompletan aranžman i za malo više od sat vremena pjesma je bila gotova. Poslije par sati ju je brat okačio na MySpace, a ostalo je historija…”, ispričao je on.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista