MENI

branka-sovrlic-i-irdin-dinci

Irdin Dinči oduševio Bosance, na čaršiji se pjevao njegov hit “Godine su samo broj”

Zeničanin Irdin Krnjić, koji je publici u Bosni i Hercegovini i regionu poznat pod estradnim imenom Irdin Dinči, posljednjih nekoliko dana promovisao je nove pjesme u domovini.

Ovaj odlični pjevač koji skoro 30 godina živi i radi u Švicarskoj pjesmom “Godine su samo broj”, za koju je muziku i aranžman uradio Bane Vasić, pobrao je simpatije ljubitelja narodne muzike, što je potvrđeno i prilikom šetnje šeherom, jer su brojni prolaznici htjeli da se uslikaju sa Dinčijem i da dobiju autogram.

Njegova ekipa, koju čine menadžer i producent Rama Demir, Sale i Vanja Janković iz produkcije Kruna, te Bojan Kuljanin, sve vrijeme bilježila je detalje njegovog boravka u glavnom gradu BiH. Dinči je bio oduševljen Sarajevom, posebno starim dijelom grada.


Napio se vode na česmi kod Begove džamije i, kako je rekao, nada se da će svaki mjesec biti u šeheru zbog gostoprimstva, ali i duše koje Sarajevo ima.

-Kao što je pjevao naš legendarni Safet Isović „Ko se jednom napije vode sa Baščaršije, nikad više iz Saraj’va taj otići ne umije“. Za Sarajevo me vežu veoma lijepe uspomene i narednu promociju pjesme planiram uraditi ovdje – kaže Irdin Dinči.

Dinči je nahranio golubove kod Sebilja i napravio odlične slike i videozapise. Irdin je omiljen i među kolegama, a Semir Cerić Koke i Branka Sovrlić su imali za njega samo lijepe riječi.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista