MENI

preuzmi

Kanye West tužen zbog navodnog incidenta bacanja telefona

Kanye West je doživio tužbu od strane fotografa zbog navodnog incidenta bacanja telefona.

Nichol Lechmanik tuži repera nakon što je navodno uzeo njen telefon i bacio ga na ulicu dok ga je snimala ispred sportske akademije u Newbury Parku, Kalifornija, 27. januara.

Prema tužbi podnesenoj u sudu Ventura County Superior Court u srijedu, Lechmanik tvrdi da je dok je sjedila u svom automobilu snimala bivšu suprugu rappera, Kim Kardashian, primijetila kako “ljutito konfrontira” drugog fotografa na ulici.

“S obzirom na Ye-ovu reputaciju nasilja prema fotografima, njegovu historiju fizičkog povređivanja istih i na osnovu njegovog prijetećeg tjelesnog jezika, tužiteljica se uplašila za sigurnost tog fotografa”, navodi se u tužbi koju prenosi Billboard.

Lechmanik je počela snimati incident na svom telefonu iz svog automobila s otvorenim prozorom. Navodno je 45-godišnjak prišao njenom automobilu i “agresivno” rekao: “Nijedan od vas me neće napasti na taj način.” Kada je porekla da nije ništa uradila, navodno je postao “bijesan” i “uzeo joj je telefon iz ruku” prije nego što ga je “bacio na ulicu prema dolazećem saobraćaju”.

Prema tužbi, fotograf je izjavila da joj je taj incident prouzrokovao “veliku mentalnu i emocionalnu bol i patnju” i da očekuje da će imati medicinske i srodne troškove.

Lechmanik tuži Kanyea, poznatog i kao Ye, zbog napada, nanošenja tjelesnih povreda, nemara i ometanja njenog građanskog prava zbog navodnog incidenta.

Ona traži opštu i posebnu naknadu štete, kaznenu i primjerenu štetu, građanske kazne i troškove postupka.

Dodatno je zatražila nalog koji zabranjuje Kanyeu i “svim osobama koje djeluju u saradnji s njim ili u njegovo ime, da dodiruju, udaraju, dosađuju, kontaktiraju, uznemiravaju, napadaju, prijete ili na bilo koji drugi način ometaju sve osobe slično smještene, koje se bave fotografijom”.

Kanye ima dugu historiju problema s paparacima. Godine 2008. uhapšen je zbog razbijanja blica fotografove kamere.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista