MENI

Untitled design (68)

Maher Zain održao koncert u Sarajevu

Svjetski poznati izvođač duhovne muzike Maher Zain održao je večeras bajramski koncert u sarajevskoj Zetri.

Na koncertu koji je imao i humanitarni karakter, budući da je od svake prodate ulaznice 1 KM izdvojena za Udruženje Pomozi.ba, publika iz cijele BiH uživala je u dobro poznatim pjesmama, ilahijama i vrhunskoj produkciji.

Bajramski koncert su otvorili Aziz i Ahmed Alili izvođenjem numere “Šehidi”, a potom i “Gdje su Mekka i Medina”.

U uvodnom dijelu koncerta nastupio je i Latif Moćević, koji je izveo numeru “Dolazim ti, ja Resulallah”, a potom i “Bisernu suzu”, koju je posvetio preminuloj Nejli. Ispričao je Latif publici emotivnu priču o sudbini princeze Nejle, koja je vodila borbu sa teškom bolesti, ali ju je izgubila.

“Ona je sada dženetska ptica, a imala je želju da joj Maher pjeva na vjenčanju.”

Njena majka je ovu priču danas ispričala Latifu i molila ga da je prenese i Zainu, a Latif ju je prenio svima u dvorani, koji su se bisernim suzama  sjetili svih dragih ljudi koji više fizički nisu tu, ali su sa nama.

Jedan od organizatora Zejd Šoto zahvalio je publici na dolasku, na emociji i pozitivnoj energiji koja se širila dvoranom večeras te izveo nekolike numere.

Publiku je obradovao i nastup Mesuta Kurtisa, a potom je na scenu izašao Maher Zain.

Zain je, uz svoje najveċe hitove, izveo i svoje pjesme posvećene Palestini i Srebrenici, uz posebne emocije publike u Zetri, uz poruke da se žrtve ne zaborave i na prekid vatre u Gazi. 

Kako je ranije izjavio, u BiH je došao da proslavi Bajram sa svojom “drugom porodicom”.

Podsjećamo, Zain je ranije radio za najveće producentske kuće na svijetu, ali je svoje djelovanje u zreloj fazi u cijelosti podredio duhovnom žanru muzike.

Dobitnik je nekoliko svjetskih prestižnih nagrada.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista