MENI

Matija Cvek resize

Matija Cvek priprema fenomenalnu noć za sve Sarajlije 14. decembra

Najavljeni koncert odmah je po objavi na društvenim mrežama organizatora izazvao ogroman interes publike i nema sumnje kako će biti brzo rasprodan do posljednjeg mjesta.

A kako i ne, kada je Matija Cvek muzičar čija je prepoznatljivost jedna od najbrže rastućih na hrvatskoj muzičkoj sceni. Njegove nagrade više nitko i ne stiže brojati, megahit „Trebaš li me“ sa Eni Jurišić i dalje svakodnevno svira u eteru, ali Cvek ne staje i na svom novom albumu donosi nam deset novih, odličnih pjesama u kojima ćemo imati priliku uskoro uživati LIVE u Sarajevu, jer Matija stiže 14. decembra u klub Cinemas Sloga.

Na nedavno objavljenom, drugom studijskom albumu „Vile se ovdje igraju“ dao je jasniju viziju umjetničkog pravca talentovanog autora koji je posljednjih godina ostvario nevjerojatan uspjeh te dostigao na sam vrh domaće muzičke scene.

Veliki skok u Matijinoj profesionalnoj karijeri krenuo je nakon što je izdao prvi singl, pjesmu “Visine”, koja je postala veliki YouTube HIT sa skoro 6 miliona pregleda.

Nakon “Visina” nastavio je nizati hit do hita poput brze, pop-funk pjesme “Praviš me ludim” koja je osvojila radijski eter, funk pjesma “Probudi se” koju je napravio u saradnji sa Sašom Antićem i Mladenom Badovincem, članovima popularne hip hop grupe TBF, pop swing balada “Ako nađem nekoga” napisana za crtani film “Korgi”, “Nasloni se”  saradnja s Matijom Dedićem, a s pjesmom “Ptice” osvojio je prvo mjesto na 68. Zagrebačkom festivalu.

Osim dobrih pjesama, Matiju Cveka odlikuju i iznimno kvalitetni LIVE nastupi sa bandom The Funkensteins s kojima izvodi, kako autorske pjesme, tako i covere pjesama funk, pop i R&B izvođača, poput Bruno Marsa, Stevie Wondera, Dina Dvornika i Michael Jacksona…

“Ja se ne mogu sjetiti lošeg iskustva, kvaliteta iz bilo kojeg grada posljednjih godina. Očekujem da to bude ludilo kao što inače bude – rekao je Matija u razgovoru.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista