MENI

mIRZA-1

Mirza Selimović: “Dvoboj” je meni posebno draga jer sam tad upoznao svog muzičkog idola Đorđa Balaševića

Najpriznatiji bh. pjevač mlađe generacije i jedan od najtraženijih muzičara na domaćoj sceni Mirza Selimović  je objavio četiri nove pjesme i tako kompletirao je četvrti studijski album izdanjem “B strana”.

Prošlo je nekoliko dana od objavljivanja B strane, a pozitivni komentari i reakcije fanova ne prestaju, a evo kakve su reakcije samog pjevača.

“Kad sve saberem i oduzmem stvarno sam zadovoljan tim prvim reakcijama publike na ovu B stranu. Meni je nekako najbolji pokazatelj kad sam na svirkama na terenu kako publika pjesme pjeva ili doživljava. Tako da, super je zaista, imao sam sjajnu ekipu autora, producenata.”, kazao je Mirza.

Mnoga poznata imena su radili na albumu, Dragan Brajović Braja, Bane Opačić, Jelena Trifunović.  A jedno ime se takođe istaklo, pjesmu “Dvoboj” je pisala Beba Balašević, kćerka Đorđa Balaševića, kako si izabrao ovu pjesmu, koliko smo upratila pjesma ima posvetu, ko su A.B I Đ.B?

“Aleksandar Banjac i Đorđe Balašević, to je negdje posveta Bebina i moja za ta dva divna čovjeka koja nažalost nisu među nama. Prije eto ne znam koliko vremena, mi smo zajedno učestvovali u stvaranju te pjesme i čak je Đole bio sa nama u studiju i pomgao nam, davao neke sugestije. Tako da, nažalost ni Banjca ni Đoleta više nema, ali ostaju neke pjesme koje će i poslije nas da žive. Ta pjesma je meni posebno draga, emotivna upravo zato što sam tada u Novom Sadu upoznao svog idola iz mladosti, Đorđa Balaševića, mog muzičkog idola.”, podijelio je sa nama Mirza.

Pjesma “Ako jednom se sretnemo”, prvobitno je trebala biti pjesma Baneta Opačića, a kako je došla do Mirze?

“Ja kad sam bio u studiju kod Baneta, uopšte nismo pričali na tu temu, nego je on meni rekao da je napisao za sebe prvi put u životu neku pjesmu koju bi on volio da snimi. Ja sam rekao ajde da čujemo, on je meni to odsvirao uz klavir, ja sam mu rekao ‘Bane ti nisi svjestan ovo je moja pjesma zapravo’. Na kraju čovjek stvarno dao tu pjesmu.”

Pjesmu Dvoboj kao i preostale prate vrhunski spotovi, a dio tima za videoprodukcije i još jedan Bosnac i Hercegovac, Arnej Misirlić. Kako je izgledala saradnja i šta nam je to još Mirza otkrio saznajte na linku ispod.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista