MENI

b_210830059

Mostar sljedeće sedmice postaje otvorena pozornica ulične umjetnosti

Mostar će i ove jeseni, desetu godinu za redom, ugostiti neka od najvećih regionalnih i svjetskih imena ulične umjetnosti na Street Arts Festivalu.

Ovogodišnje izdanje Festivala bit će otvoreno u petak, 3. septembra muzičkim programom i audio videomapping performansom na Starom mostu.

Organizatorica Festivala Marina Đapić na konferenciji za novinare kazala je kako je i ovogodišnje izdanje Street Arts Festivala pripremano s puno entuzijazma i motivacije.

Dodala je kako je u proteklih deset godina produkt omladinskog aktivizma, ustrajnosti i vizija, prerastao u ambiciozan i ozbiljan koncept.

“Deset godina smo samoinicijativno prisutni u kulturnom životu grada kao svijetla tačka likovnog stvaralaštva koje povezuje ljude s umjetnošću i uspjeli smo u saradnji s domaćim, regionalnim i inostranim umjetnicima, učiniti Mostar prepoznatljivim mjestom u street art zajednici širom svijeta”, poručila je Đapić.

Pored oslikavanja murala na desetak lokacija u okviru Street Arts Festivala predviđen je off program u okviru kojeg su planirani razgovori s umjetnicima, performansi i glazbeni programi.

Više informacija o programu Festivala može se pronaći na internetskoj stranici www.streetartsfestivalmostar.com.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista