MENI

1

NEW SINGLE! U čast Milanu Mladenoviću i grupi EKV, Konvoj i Sarajevo u glavnoj ulozi.

Bend Konvoj objavio je video spot svoje obrade pjesme “Sarajevo” legendarne grupe EKV, i na taj način su dali omaž Milanu Mladenoviću, čovjeku koji je u najtežim godinama grada slao jasne poruke podrške i mira.

Članovi grupe Konvoj ideju za obradu pjesme dobili su u trenutku kad je Milan Mladenović proglašen za počasnog građanina našeg grada.

“Od tog momenta smo se angažovali da pridobijemo sva odobrenja od nasljednika autorskih prava što je proteklo u vrlo optimističnom tonu. O našem gradu su se i prije pjevale pjesme, a obzirom da je nepresušna inspiracija čini se da će se pjevati i u budućnosti. Ovo je nakon pjesme Indexa ‘Svijet u kojem živim’ (1996), tek druga obrada za koju smo se odlučili uraditi, a EKV i Milan zaslužuju da žive kroz svoja djela, te samim tim i kroz ovakav vid sjećanja i posvete. Milanovo i naše Sarajevo nije ono s razglednica, već nepatvoreno, lično, bez idealiziranja u svim njegovim vezijama i izdanjima”, poručili su članovi benda Konvoj.

Pjesma Sarajevo je dostupna na svim online platformama benda Konvoj, kao i na njihovom zvaničnom Youtube kanalu. Pjesma “Sarajevo” će se naći i na njihovoj set listi na velikom koncertu u Domu mladih 29. decembra, a ulaznice za koncert su dostupne putem platforme www.event.ba, kao i na biletarnici Doma mladih.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista