MENI

FreddieMercury

Objavljen strip o životu Freddia Mercury-ja na hrvatskom

Zagrebački Rockmark objavio je na hrvatskom jeziku strip Freddie Mercury – Svjetla i sjene pozornice, koji na gotovo 130 stranica u devet poglavlja govori o životu legendarnog frontmena grupe Queen.

“Svako poglavlje daje intiman uvid u raznolike aspekte života neumornog umjetnika, od njegovog djetinjstva i formativnih godina, pa sve do statusa globalne rock zvijezde. Osim detalja o prvim nastupima, ljubavi prema Japanu i saradnje s Montserrat Caballé, strip obuhvataa i Freddiejevo suočavanje sa mračnim stranama slave”, ističe se u najavi te unikatne biografije u stripu.

Izdanje koje su napisali Tres Dean i Camilla Zhang duboko ulazi u karakter Farrokha Bulsara iz Zanzibara prikazujući njegovo životno putovanje, situacije na pozornici i izvan nje, koje su ga oblikovale u umjetnika kakvog pamtimo.

Strip je inspirisan njegovim životom, kao i riječima, pa se kao jedan od najupečatljivijih citata izdvaja “Mislio sam si… Pa neću biti rock zvijezda; bit ću legenda”, što ponajbolje opisuje jednog od najvećih svjetskih izvođača koji je tokom svoje karijere pjevača, tekstopisca i producenta redefinisao značenje pop kulture.

Freddie Mercury imao je jedinstven osjećaj za stil i harizmu koja je privlačila ljude, bio je poznat po zanimljivim kostimima i sposobnosti da očara publiku svojim energičnim nastupima, što su vizualno prenijeli ilustratori Kyla Aiko, Safiya Zerrougui, Ames Liu, Robin Richardson i Tammy Wang, napominje se.

U izdanju prve hrvatske muzičke knjižare Rockmark već su objavljeni stripovi o bendovima Doors, Judas Priest i Mötley Crüe.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista