MENI

Pjesma iz „Prijatelja“ postala je veliki hit u svijetu, a evo šta se krije iza nje

Tematska pjesma kultne serije “Prijatelji” postala je hit širom planete, ali njena popularnost dovela je do raspada benda koji ju je snimio.

Serija „Prijatelji“ emitovala se od 1995. do 2004. godine, a svima su poznati stihovi uvodne melodije numere „I’ll Be There For You“ koju je snimio bend „The Rembrandts“.

Ova serija zauvijek je promjenila živote članova benda „The Rembrandts“, nakon što je njihov hit korišten u uvodu više od 200 epizoda popularne serije.

“Naš menadžer je rekao da se za sitkom traži tematska pjesma, a Kevin S. Bright, izvršni producent serije, bio je obožavatelj ‘The Rembrandtsa’“, rekao je član benda Deni Wild, prenosi „The Guardian“.

Wild je otkrio da su članovi benda nakon ponude koju su dobili bili podijeljeni, ali na kraju su ipak odlučili da snime tematsku pjesmu.

“REM-ov ‘Shiny Happy People’ je svirao preko scene s fontanom i htjeli su nešto sa istim tempom. Verziju od 43 sekunde snimili smo dva dana kasnije. Producenti su došli u studio i htjeli da naprave pljesak, ali nikako nisu mogli da ga dobiju. Napravili su nekoliko snimaka, rekli smo im da je u redu, a kada su otišli, izbrisali smo to i stavili svoje“, objasnio je Wild.

“Jednom kada su ljudi shvatili da smo to mi, to je uništilo našu ‘kul vibru’“, istakao je muzičar i dodao da su tako prešli sa „kul klubova na nastupe gdje su roditelji dovodili djecu“.

Wild je objasnio da je tako pjesma koja je stekla planetarnu popularnost postala teret za bend, te je na kraju postala i razlog njegovog raspada.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista