MENI

Sabina Dodik

Pjevačica Sabina Dodik: Zeničanka koja svira klavir i violinu oduševila obradom hita Šemse Suljaković

Zeničanka Sabina Dodik, koja posljednjih desetak godina živi i radi u švedskom Malmeu, dobro je poznato ime ljubiteljima narodne muzike u našoj zemlji, ali i u Beogradu.

Nakon dvije decenije na estradi, Sabina je se odlučila na snimanje svojih pjesama i uspostavila je saradnju sa WS Music, bosansko-balkanskom produkcijom sa sjedištem u Austriji, na čijem čelu je Kenan Fejzić Ćina.

-Sabina je veliki profesionalac i još bolji čovjek. Ugostio nas je u Austriji kao najrođenije. Da sam ga upoznala na početku karijere, sigurno da bih napravila mnogo više. Ipak, bolje ikad nego nikad. Za početak saradnje smo uradili cover pjesme „Tugo moja“, koju su 1988. godine za legendarnu Šemsu Suljaković uradili Miodrag M. Ilić, Nikola Grbić i Perica Zdravković. To mi je jedna od najdražih pjesama i redovno je pjevam na nastupima – kaže Sabina Dodik kojoj je Šemsa oduvijek uzor na estradi.

Na početku karijere Dodik je važila za veliki talenat i mnogi su je vidjeli upravo kao nasljednicu Šemse Suljaković. Nažalost, nakon učešća u takmičenju “Folk Show” na Federalnoj televiziji, razočarala se u estradu i napravila pauzu, a potom se preselila u Beograd.

-Na estradi su često pare presudne, a ne kvalitet, i to mi je kao mladoj pjevačici teško palo. Bila sam favorit za pobjedu, ali… To je sada već daleka prošlost. Nakon razočarenja spakovala sam kofere i preselila sam se u Beograd, gdje sam nastupala 5-6 godina, a potom me je život odveo u Švedsku, gdje danas živim i radim. U Skandinaviji sam pronašla sebe, posložila stvari u životu, a jedino što mi smeta je klima. Ipak, ne može sve biti savršeno. Sad ostvarujem svoje muzičke snove, a nakon covera planiram sa Ćinom snimiti nekoliko pjesama, a potom i album – kaže pjevačica.

Sabina Dodik ima i formalno muzičko obrazovanje. Završila je osnovnu i srednju muzičku školu, kao i jednu godinu na muzičkoj akademiji. Svira dva instrumenta, klavir i violinu.

Cover pjesme “Tugo moja” se nalazi na linku:

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista