MENI

Sassja bez zadrške obznanila zašto je napustila posao: „Ksnmsry“!

Nakon što je singlovima „Tišina“ i „Znam“ slušatelje upoznala s nešto drugačijim muzičkim izričajem, uvijek iskrena i direktna Sassja ponovo nas uspijeva iznenaditi!

„Ksnmsry“ [kasnim, sorry] pjesma je i video spot socijalne tematike u kojoj se pjevačica osvrće na nepovoljne radne uslove: neplaćene prekovremene sate, rad vikendom, niske plaće, toksična okruženja, potkapacitiranost i sve ostalo što s vremenom uzrokuje osjećaje konstantnog pritiska, iscrpljenosti i nezadovoljstva.

Stihove pjesme Sassja je napisala potaknuta situacijama u svom okruženju gdje poslodavci od zaposlenika traže beskrajan popis kvalifikacija i niz odgovornosti koje iziskuju prekovremeni rad, dok zauzvrat nude tek „dinamično radno okruženje“ i „mogućnost napretka“, odnosno floskule koje su vrlo često sinonim za nisku plaću koja i nakon godina iskustva ostaje ista.

Mix pjesme potpisuje Sassjin dugogodišnji saradnik Kantriman (Rok Kovač), dok iza masteringa stoji Mischa Janisch. „Ksnmsry“ dolazi uz spot u režiji Tajane Dedić – Starović (Pink Room Studio) koji  vjerno dočarava temu pjesme u kojoj će se brojni lako pronaći.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista