MENI

260514796

Snoop Dogg odgađa nastupe na Hollywood Bowlu

Snoop Dogg i Dr. Dre su odgodili par koncerata na Hollywood Bowlu u Los Angelesu.

Rap legende su trebale obilježiti 30. godišnjicu Snoopovog albuma “Doggystyle” iz 1993. godine, koji je producirao Dre, s dva koncerta uz pratnju simfonijskog orkestra 27. i 28. juna. Međutim, Snoop je sada potvrdio da su koncerti pod nazivom “Snoop Dogg Friends” odgođeni za oktobar zbog trenutnog štrajka scenarista u Hollywoodu i drugih pregovora sindikata u industriji.

Na Instagramu je Snoop objasnio: “Zbog trenutnog štrajka scenarista (WGA) i pregovora DGA (Directors Guild of America) i SAG/AFTRA (Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists), odlučili smo odgoditi koncerte koji su bili zakazani za 27. i 28. juni na Hollywood Bowlu. Podržavamo sindikate i nadamo se da će AMPTP (Alliance of Motion Picture and Television Producers) pregovarati o fer sporazumima što je prije moguće kako bi se svi mogli vratiti na posao.”

Koncerti su ponovno zakazani za 20. i 21. oktobar.

U saopštenju objavljenom na web stranici dvorane navodi se: “Koncerti Snoop Dogga i prijatelja koji su bili zakazani za 27. i 28. juna sada su zakazani za 20. i 21. oktobar.

“Ranije kupljene ulaznice za utorak, 27. juna bit će važeće za koncert u petak, 20. oktobra, a ulaznice za srijedu, 28. juna bit će važeće za koncert u subotu, 21. oktobra.”

Štrajk Scenarističkog sindikata Amerike (WGA) izazvao je proteste širom Hollywooda, pri čemu scenaristi traže bolje plaćanje i uvjete, uključujući i za svoj rad s streaming platformama. Snoop je prethodno pokazao podršku ovom štrajku uspoređujući probleme s onima s kojima se suočavaju glazbenici.

Tokom panel diskusije prošlog mjeseca na Milken Institute Globalnoj konferenciji, Snoop je rekao: “Nek mi neko objasni kako možete imati milijardu streamova i ne zaraditi milion dolara. To je glavni problem mnogih umjetnika, ostvarujemo velike brojeve… ali novac ne dolazi. Gdje je novac?”

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista