MENI

image-246

Taylor Swift započinje novu eru albumom „THE TORTURED POETS DEPARTMENT“!

Najveća muzička zvijezda 21. stoljeća, Taylor Swift predstavlja svoj jedanaesti studijski album „THE TORTURED POETS DEPARTMENT“ – kolekciju ogoljenih emocija spakovanih u opjevanu poeziju.

Umjetnica u novoj etapi svoje karijere patnju iz teškog životnog perioda pretače u melanholične stihove ispraćene pop zvukom sa primjesama synth-popa na kojem je radio producent Jack Antonoff, a na projektu se pridružio i umjetnik Aaaron Dessner.

Ovo je antologija novih radova koji se osvrću na događaje, stavove i osjećaja iz jednog fatalističkog trenutka u vremenu koji je bio senzacionalan, ali istom mjerom i jako bolan. Ovaj period autorovog života je završen – poglavlje je zatvoreno i nema osvete i potrebe za dokazivanjem sada kada su rane zaliječene. Kada malo bolje pogledam, mnoge od tih rana nastale su svjesno. Ovaj pisac vjeruje da naše suze postaju svete kada se pretoče u tintu na papiru. Možemo se osloboditi svoje najtužnije priče tek kada je ispričamo. I sve što ostaje je poezija“, napisala je Taylor Swift na svom Instagram profilu.

Samo dva sata nakon izlaska 16 pjesama u okviru novog izdanja, umjetnica je bez prethodne najave slušateljima darovala još 15 potpuno novih pjesama upakiranih u izdanje „THE TORTURED POETS DEPARTMENT: THE ANTHOLOGY“ – ovaj tajni projekt je finale pjevačicine priče predstavljene kroz elegičnu poeziju.

Uz 31 novu pjesmu,pjevačica je danas objavila spot za singl „Fortnight“, duet na kojem joj se pridružuje cijenjeni muzičar Post Malone. Pjesma „Fortnight“ je uvodna pjesma na izdanju i također je jedan od dva dueta na albumu – projekt sadrži i duet sa umjetnicom Florence + The Machine pod nazivom „Florida“.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista