MENI

image-618

Zvanično: ABBA neće nastupiti na Eurosongu u Švedskoj

Sljedeće godine će se navršiti 50 godina otkako je na Euroviziji pobijedio najpoznatiji švedski predstavnik, i najpoznatiji takmičar Eurovizije, legendarna  ABBA.

Obiježavanje 50 godišnjice grupe je jedan od glavnih razloga zašto su mnogi tvrdili da je ovogodišnji Eurosong namješten. Podsjećamo, ovog je mjeseca na Euroviziji pobijedila Švedska s predstavnicom Loreen kojoj je to druga pobjeda već. Mnogi su, s obzirom na nesrazmjer u glasovima žirija, koji je favorizirao Švedsku, i publike, koja je najviše glasala za Finsku, tvrdili kako je pobjeda bila namještena.

Prema svemu sudeći i ako je neko namještao ovu pobjedu i da iduća Eurovizija bude u Švedskoj, članovi grupe ABBA nisu dio tog plana.

Naime, bend je rekao kako sljedeće godine neće nastupiti na eurovizijskoj pozornici. Muška polovica benda, Björn Ulvaeus i Benny Andersson u intervjuu za BBC rekli su kako “nema šanse da se bend uopće pojavi na takmičenju dogodine, a kamoli da nastupi”.

“Ne želim. A ako ja ne želim, drugi neće. Isto je za sve nas četvero. Ako neko kaže ne – to vrijedi za sve”, rekao je Andersson. Ulvaeus je dodao: “Možemo proslaviti 50 godina ABBA-e, a da nismo na pozornici.”

ABBA, koju su činile i Agnetha Faltskog i Anni-Frid Lyngstad, ime benda je akronim njihovih imena, stekla je međunarodnu slavu nakon uspjeha na Euroviziji 1974. godine.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista