MENI

Na Šolti počelo snimanje filma ”Šalša” Dražena Žarkovića

Dugometražni igrani film Šalša reditelja Dražena Žarkovića snimat će se na otoku Šolti i u Zagrebu sve do 15. juna.

Radnja filma Šalša smještena je usred vrelog ljeta u Hrvatskoj. Vatroslav je vječni student, radi kao dostavljač brze hrane i ima poslodavca koji mu ne isplaćuje platu.

Nakon što mu kolega njegovom krivicom završi u bolnici, Vatroslav se ponudi umjesto njega poći u berbu paradajza na Malu Glavu, mali dalmatinski otok, nekoć uporište jugoslavenske armije, a danas lokaciju na kojoj pro-life organizacija planira otvoriti kamp za mlade. Vatroslav će na Maloj Glavi upoznati gomilu živopisnih likova i doživjeti nezamislive stvari od kojih će morati “spašavati živu glavu” i pronaći utočište.

U ovoj komediji s elementima horora glavnu ulogu ostvaruje Momčilo Otašević, a u sporednim su ulogama Ivana Gulin, Milica Janevski, Ljubiša Savanović, Snježana Sinovčić Šiškov i mnogi drugi.

Scenarij potpisuju Zoran Lazić, Ivan Turković Krnjak i Maja Todorović. Direktor fotografije je Saša Petković, scenografkinja Tajana Čanić Stanković, kostimografkinja Ivana Zozoli Vargović, slikarica maske Jasmina Lilić, a snimatelj zvuka je Zoran Maksimović.

Producenti filma su Damir Terešak, Ana Grbac i Nikolina Vučetić Zečević, dok je koproducent Saša Petković. Film nastaje u produkciji Maxima filma iz Zagreba i u koprodukciji Nomad filma iz Banja Luke.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista