MENI

image-599

Nokon petominutnih ovacija na filmskom festivalu u Cannesu počele pristizati burne reakcije na seriju “The Idol”

Početkom ove sedmice na filmskom festivalu u Cannesu premijerno su prikazane dvije epizode nove HBO serije “The Idol.”

“The Idol” je serija koja je nastala u produkciji pjevača Abela Tesfayea, poznatijeg kao The Weekenda i redatelja serije „Euphoria“, Sama Levinsona. Serija ima pet epizoda.

Serija je napokon prikazana u Cannesu, nakon čega je dobila petominutne ovacije pa su se mnogi zapitali: je li serija zaista zaslužila entuzijastičan odgovor publike ili je toliko šokirala gledatelje da nisu znali kada prestati aplaudirati.

Radnja serije „The Idol“ prati pop pjevačicu (Lily-Rose Depp) koja pokušava uspjeti u zabavnoj industriji te započinje romansu sa zagonetnim vlasnikom kluba koji je također i vođa tajnog kulta (The Weeknd). Serija je opisana kao „najljigavija ljubavna priča“ i “uvrnutom pornografijom mučenja“.

Sam Levinson zamislio je Jocelyn kao pop fenomen koji doživljava psihički slom nakon smrti njezine majke. Njezini gramzljivi menadžeri i producenti žele što prije snimiti novi album i poslati je na turneju kako bi postala najveća pjevačka zvijezda Hollywooda. Za vrijeme snimanja otrcanog spota, Jocelyn upoznaje Tedrosa koji će imati veliku ulogu u njezinim ambicijama i razvoju karijere.

Jocelyn je fizički i seksualno iskorištavana, izgubljena je u željama da je vide kao umjetnicu. Serija je zapravo trebala satirički prikazati realnost kroz koju mnogi ženski izvođači i dan danas prolaze.

Međutim, sudeći po reakcijama, ta je poruka prikazana dosta nespretno. Kontroverze oko serije krenule su kada se pročulo da je izvorna redateljica Amy Seimetz napustila seriju s nekoliko već snimljenih epizoda zbog promjene kreativnog smjera.

Iako je serija dobila petominutne ovacije, mnogi koji su sjedili u publici su zgroženi prvim dvjema epizodama. Twitteraši su se odmah raspričali na platformi o svojem iskustvu, a „The Idol“ trenutno ima score od 20% na Rotten Tomatoesu pa možete zaključiti o kakvim je recenzijama riječ.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista