MENI

2

Novi “Avatar” je predstavljen

Prošlo je već 13 godina otkako je svijet oduševio film Avatar reditelja Jamesa Camerona, a danas napokon imamo prilike vidjeti i prvi teaser trailer za Avatar: The Way of Water, koji nas vraća u predivni krajolik planete Pandora.

Željno iščekivani nastavak prvi je od četiri nova filma smještena u fantastičan svijet koji smo upoznali 2009. godine, kada je vizionarski filmaš samo zagrebao po površini bogate mitologije Pandore i njenih stanovnika.

Trailer nam vraća Jakea Sullyja (Sam Worthington) i Neytiri (Zoe Saldana) 14 godina nakon prvog filma, kada je Sully odlučio zauvijek ostati u tijelu plavog vanzemaljca. Sully i Neytiri žive sretno i roditelji su dječaka. No mir na Pandori ne može trajati zauvijek jer su se ljudi ponovno vratili kako bi eksploatirali planet, što dovodi do novih sukoba između uzurpatora i domorodaca. Trailer nam također otkriva kako je novi film usmjeren na novu generaciju te je Sullyjev i Neytirin sin u centru pažnje kao predvodnik nove avanture.

Originalni Avatar je ušao u historiju kao najunosniji film svih vremena te se sa 2.8 milijardi dolara zarade širom svijeta još uvijek nalazi na prvom mjestu. Jedini film koji mu se približio po zaradi jest Osvetnici: Završnica, koji je na drugom mjestu sa samo 50 miliona dolara manje. Avatar bi se u kinima trebao naći krajem godine.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista