MENI

Happy friends watching comedy movie and eating popcorn, sitting on floor at home
Happy friends watching comedy movie and eating popcorn, sitting on floor at home

Ovo je 10 Netflixovih najboljih naslova iz 2023. godine

Mnogi filmofili odustaju od kina i radije biraju udobnost vlastitih domova uz streaming-platforme.

U Facebook grupi Netflix Bangers članovi su iznijeli mišljenje o nekima od najboljih filmova ove godine i izabrali 10 u kojima su najviše uživali dok su ih gledali.

Extraction 2

Nastavak hita Chrisa Hemswortha iz 2020. Extraction 2 uspio je osvojiti obožavatelje.

Sinopsis filma glasi: “Pri povratku s ruba smrti, komandos Tyler Rake kreće u opasnu misiju spašavanja zatočene porodice nemilosrdnog gangstera.”

Pain Hustlers

Pain Hustlers prikazuje Lizu Drake (Emily Blunt) kako ulazi u opasno kriminalno podzemlje u uzbudljivom kriminalističkom trileru.

Sinopsis filma glasi: “Nakon što je izgubila posao, žena, koja se bori da odgoji svoju kćer, iz očaja se zaposlila. Počinje raditi u propalom farmaceutskom start-upu, ali ono što ne očekuje je opasna shema reketarenja u koju je iznenada ušla.”

The Deepest Breath

The Deepest Breath prikazuje mučna iskušenja koja doživljavaju ronioci testirajući svoja tijela do krajnjih granica u ovom dokumentarcu.

Sinopsis filma glasi: “Činilo se da su šampion i stručni ronilac suđeni jedan drugom. Unatoč različitim putovima kojima su krenuli, susreću se na vrhuncu svijeta u ronjenju na dah i doživljavaju uzbudljive avanture te neizbježne rizike jurnjave za snovima kroz dubine oceana.”

The Mother

Jennifer Lopez nastavlja se okušavati u glumi i uspjela je osvojiti gledatelje Netflixa u filmu The Mother iz 2023.

Sinopsis filma glasi: “Dok bježi od opasnih napadača, ubojica izlazi iz skrovišta kako bi zaštitila kćer koju je ranije ostavila.”

Nowhere

Netflix nastavlja razvijati svoje međunarodno tržište, a njegov film Nowhere iz 2023. gledateljima je pokazao talente koji dolaze iz Španije.

Sinopsis filma glasi: “Mlada, trudna žena po imenu Mia bježi iz zemlje u ratu skrivajući se u pomorskom kontejneru na teretnom brodu. Nakon jake oluje Mia rađa svoje dijete izgubljena u moru, gdje se mora boriti da preživi.”

A Man Called Otto

Tom Hanks u ovom filmu pokazuje da je još uvijek jedna od vodećih filmskih zvijezda.

Sinopsis filma glasi: “Utučen i usamljen, udovac se odlučuje na drastičan korak. Međutim, planove mu poremeti vesela porodica koja se useljava u susjednu kuću.”

Nyad

Nyad će vjerovatno postati još jedan hit ove godine, a istinita priča o Diani Nyad oduševila je mnoge gledatelje.

Sinopsis filma glasi: “64-godišnja plivačica i maratonka Diana Nyad pokušava postati prva osoba koja je preplivala od Kube do Floride.”

Race to the Summit

Čini se da je 2023. godina dokumentaraca koji prikazuju ekstremne atletske napore, a Race to the Summit čini upravo to.

Sinopsis filma glasi: “Neustrašivi alpinisti Ueli Steck i Dani Arnold ulaze u smrtonosno rivalstvo kako bi postavili rekorde na sjevernim stranama švicarskih Alpa.”

Plane

Plane je spojio Gerarda Butlera i Mikea Coltera u iznenađujuće dobrom akcijskom trileru koji je postao hit među obožavateljima.

Sinopsis filma glasi: “Pilot Brodie Torrance spašava putnike od udara groma tako što riskira slijetanje na ratom razoreni otok – gdje otkrije da je preživljavanje slijetanja bio samo početak.”

Jawan

Nakon globalnog uspjeha RRR-a 2022., filmofili su počeli uživati u kvalitetnim filmovima koji dolaze iz Indije, a ponajviše u akcijskom trileru Jawan.

Sinopsis filma glasi: “Čovjeka pokreće lična osveta da ispravi nepravde u društvu zbog obećanja koje je dao prije mnogo godina. Suprotstavlja se monstruoznom odmetniku, koji je mnogima prouzročio ekstremnu patnju.”

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista