MENI

image-44

Anđelka se vraća se u Zenicu o s novom predstavom

“Šta me OPET snađe” nova je monodrama glumice Anđelke Stević Žugić o vječno aktuelnoj temi razvoda koju će premijerno izvesti 17. maja u BNP-u u Zenici, 18. maja u BKC-u u Sarajevu, 19. maja u Domu kulturu Brčkom.

Glavna junakinja Jovanka Joka Jakovljević u svojim je kasnim 30-ima i kreće u nezaustavljivu vožnju kroz svoj emocionalni haos u koji je upala nakon razvoda. Brak joj se završio kao loš film, iako je očekivala romantičnu komediju, a život odjednom pretvorio u ring. Konkurencija je oštra, okolina surova, ali i Joka neustrašiva u svakoj svojoj suludoj odluci i tragikomičnoj situaciji.

I dok u tom savršenom nesnalaženju pokušava da stvori “novi život” i “novu sebe”, uz nju je elitni odred podrške, uvijek spreman da joj dodatno zakomplikuje život svojim savjetima: najbolje prijateljice Cica i Mica, baba i mama, kao i neizbježne astrologinja i psihologinja. Standardna formacija obrane svake žene i njenih vrtloga u glavi.

Sve likove igra Anđelka, u svom furioznom i već prepoznatljivom stilu vrsne komičarke, donoseći dozu divlje autentičnosti i hrabrosti, koja istovremeno izaziva smijeh, ali i zaista pokreće pitanja o prirodi života nakon razvoda.

Ova predstava nije za one sa slabim srcem, jakim predrasudama i nepogrešivim stavovima. Ovo je za hrabre duše, spremne da se nasmiju u lice izazovima i kažu: “Šta me OPET snađe? Pa, sve najbolje, naravno!”

Autorsko – producentski tim je već provjerena ekipa izuzetnih profesionalaca. Autor teksta je Nebojša Romčević, režiju potpisuje Petar Jovanović, muziku Aleksandar Saša Lokner.

Ulaznice su dostupne u sistemu Kupikartu.ba i na blagajnama dvorana.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista