MENI

1

Danas počinje 47. mostarski teatarski festival

Svečano otvorenje 47. mostarskog teatarskog festivala – Festivala autorske poetike bit će upriličeno danas, 26. augusta, na Memorijalnoj sceni 2532 s početkom u 20 sati.

Nakon otvaranja publika će moći vidjeti predstavu “Sjetva” Dječijeg dramskog studija eMTeeM-a.  

Predstava je nastala po motivima mikrodrame Jackuesa Larochea. Autorica i rediteljica predstave je Emina Kovačević, kostimograf  Armin Ćosić, autor muzike Ajdin Pandur, svjetlo i asistent režije Ali Kamer Aksoy, a dizajn plakata uradila je Amina Suljić.

U predstavi igraju Hana Kajan, Benjamin Peco, Lejla Jazvin, Sarah Zlomušica, Lana Remetić, Henna Korjenić, Emina Bostandžić, Zara Dželilović, Sheerin Alihodžić, Hana Repeša, Amani Mezić, Asja Bakamović i Arduana Macić. Predstava čuva uspomenu na rano preminulu glumicu eMTeeM-a Amru Prutina.

Inače, na posljednjem Festivalu dječijeg teatra BiH ova predstava proglašena je najboljom i od stručnog žirija i od žirija publike.

Mostarski teatarski festival – Festival autorske poetike najdugovječniji je umjetnički festival u Mostaru i ove godine će u sedmodnevnom izdanju ponuditi 12 zanimljivih autorskih programa.

Festival se održava pod motom ‘Kuda i kako dalje?’, saopćili su iz Mostarskog teatra mladih.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista