MENI

image-485

Dramska predstava “Balkanski špijun u Sarajevu” sinoć izvedena u ispunjenoj Multimedijalnoj sali Općine Novi Grad

Sinoć je u 19.30 sati izvedena dramska predstava “Balkanski špijun u Sarajevu” u okviru projekta “Pozorište na kućnoj adresi”. Sa večerašnjom predstavom svečano završavamo sa projektom Pozorište na kućnoj adresi u Općini Novi Grad Sarajevo.

 U sklopu projekta Pozorište na kućnoj adresi izvedene su predstave i jedan koncert. Oko 1000 građana i građanki je imalo priliku uživati u programima koje je Narodno pozorište Sarajevo pripremilo za sve ljubitelje pozorišne umjetnosti.


Prema briljantnom tekstu Dušana Kovačevića po kojem je svojevremeno i snimljen kultni film, osamdesetih godina prošlog stoljeća, koji ni dan danas ne gubi na gledanosti jer je prožet tematikom koja je našla put i u današnjem vremenu.

Tu satiru je osjetio i naš slavni reditelj Sulejman Kupusović koji je Špijuna “doveo” u Sarajevo i simbolično odlučio da se premijera odigra 29. novembra na Dan republike nekadašnje Jugoslavije.

U predstavi igraju: Izudin Bajrović, Ejla Bavčić, Aldin Omerović, Merima Lepić-Redžepović i Milan Pavlović.


Projekat „Pozorište na kućnoj adresi“ je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo, sadrži niz umjetničkih programa sa sljedećem sadržajem: umjetničke vinjete iz scensko muzičke umjetnosti, poetske nastupe, izvođenje songova i arija sa klasičnog repertoara, plesne performanse, muzičko – scenske performanse, stand up komediju i predstave. Program je prilagođen svim generacijama.

Cilj projekta „ Pozorište na kućnoj adresi“ je, da kroz angažman profesionalnih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima Kantona Sarajevo, a kroz suradnju sa lokalnim zajednicama tj. općinama.

NPS

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista