MENI

2

Na pozorišnom trgu Susan Sontag izvedena komična opera ‘Telefon’

Komična opera u jednom činu “Telefon”, rađena na muziku Giana Carla Menottija i u režijskoj postavci Aleksandra Nikolića, izvedena je sinoć na pozorišnom trgu Susan Sontag u okviru specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo “Kultura na ulice 2023!”.

Publika je mogla uživati u izvedbi prvakinje Opere NPS Aide Čorbadžić i Erola Ramadanovića, te članova baletnog ansambla NPS.

Opera “Telefon” izvedena je uz klavirsku pratnju Fuada Šetića. Ulaz na sve događaje u produkciji specijalnog programa NPS “Kultura na ulice 2023!” je potpuno besplatan.

Riječ je o specijalnim programu Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekt “Kultura na ulice!” je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta je da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu približi kulturu i umjetnost građanima, saopćeno je iz NPS.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista