MENI

image-109

Na scenu Sarajevskog pozorišta mladih dolazi prava teatarska poslastica

Na scenu Sarajevskog pozorišta mladih konačno dolazi prava teatarska poslastica u vidu brodvejskog hit mjuzikla!

Po prvi put nakon više od dvadeset godina jedno sarajevsko pozorište na svom repertoaru ima mjuzikl, i to ni manje ni više nego „tick…tick…BOOM!“!!! Predstava će se igrati 22.06.2023. godine.

Ovaj autobiografski mjuzikl Jonathana Larsona, kompozitora Rent-a koji je osvojio Pulitzerovu nagradu i nagradu Tony, priča je o kompozitoru i žrtvama koje je podnio da bi postigao svoj veliki uspjeh u pozorištu. Sadrži četrnaest pjesama, deset likova, troje glumaca i bend. Tik, Tik…Bum! vodi vas na čarobni put brodvejskog blockbustera.

Jonathanova djevojka se želi udati i odseliti iz grada, njegov najbolji prijatelj zarađuje velike pare na Medison Aveniji, a Jon još uvijek čeka  i pokušava da napiše veliki američki mjuzikl. Priča se dešava 1990. godine, i predstavljena je kao rok mjuzikl ispunjen čarobnim melodijama i jedinstvenom mješavinom stilova muzičkog teatra.

Publika naprosto obožava ovaj mladalački, simpatični i promišljeni komad, sa univerzalnim idealom  slijeđenja svojih snova kroz najteže životne izazove. Tik, tik…Bum! će vam se jednostavno uvući pod kožu!

U Pozorište mladih Sarajevo dolazi  „tick…tick…BOOM“! 22.06 u 20h sarajevska publika imat će priliku da uživa u brodvejskom hit mjuziklu! Karte su dostupne u sistemu kupikartu.ba i na blagajni pozorišta mladih.

U predstavi igraju: Sanjin Arnautović, Hana Zrno i Faris Pinjo, a režiju i muzičku režiju potpisuju Admir Glamočak i Lejla Jusić.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista