MENI

image-383

Na teatarsku scenu Jelića stiže ponovo predstava “Prah”

3. februara u 20 sati, na Teatarsku scenu Jelića ponovo stiže duodrama ‘’Prah’’!

Ovaj pozorišni komad očekivano i iznova oduševljava vjernu publiku, što potvrđuju pune sale na svim dosadašnjim igranjima.

Glavne uloge igraju Gordana Boban i Mirsad Tuka, a predstava je rađena pod rediteljskom palicom Miralema Zubčevića.

Ulaznice po cijeni od 10 KM možete kupiti u JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo (ulica Jelića 1) radnim danima u terminima od 10 do 12 sati i od 16 do 18 sati.

U ‘’Prahu’’ pratimo priču o dvoje ljudi koji se, pritisnuti životnim troškovima i vraćanjem dugova, na samom početku zatiču u nepoznatoj situaciji nakon iznenadnog dobitka na lutriji. Protagonisti prolaze kroz različita stanja i emocije, od straha, sumnje i paranoje do sreće i euforije, što je prisutne do posljednjeg trenutka drži  u neizvjesnosti. 

Zatim, prolaze kroz katarzu koja im pomaže da otkriju vlastitu suštinu, kao i suštinu međusobnog odnosa. Postavka ovog vrlo popularnog dramskog teksta je specifična po tome što je akcenat na glumačkoj igri i na filigranski građenim karakterima koje nose dvoje glumaca.

Publiku očekuje čitava paleta emocija, iskrene tuge, smijeha ali i pitanje da li zaista novac može riješiti naše istinske probleme?

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista