MENI

image-293

Narodno pozorište Sarajevo u narednim danima nudi odlične predstave

Narodno pozorište Sarajevo (NPS) za naredne dane nudi poklonicima pozorišne umjetnosti bogat repertoar.

Tako će dramska predstava “To nikad nigdje nije bilo“ biti izvedena u  četvrtak, 12. oktobra sa početkom u 19.30 sati, na sceni NPS, saopćila je Press služba NPS.

Predstava  je rađena po motivima romana Tvrtka Kulenovića “Istorija bolesti”. Režiju potpisuje Dino Mustafić za koju je adaptaciju i dramatizaciju uradio Darko Lukić, a dramaturgiju su potpisali Vedrana Božinović i Darko Lukić.

U predstavi igraju: Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Aldin Omerović, Kaća Dorić, Ermin Sijamija, Emina Muftić, Dino Bajrović, Merima Lepić Redžepović, Mona Muratović, Belma Salkunić-Bektešević, Mak Čengić, Alisa Čajić, Hana Zrno i Adnan Salihović.

Nagrađivana dramska predstava “Hedda Gabler” rađena po tekstu norveškog književnika Henrika Ibsena, u režiji Nermina Hamzagića, bit će izvedena u petak 13. oktobra, na sceni Narodnog pozorišta, sa početkom u 19:30 sati.

Dramski tekst “Hedda Gabler” norveškog pisca i dramatičara Henrika Ibsena jedan je od najkompleksnijih ali i najvještije napisanih tekstova u historiji svjetske dramske književnosti a lik Hedde Gabler, tvrde kritičari, jedan od najsloženijih i najintrigantnijih.

U predstavi igraju: Mona Muratović, Ermin Sijamija, Aldin Omerović, Vedran Đekić, Jasna Diklić i Belma Salkunić-Bektešević.

Dramaturgiju i adaptaciju teksta potpisuje Asja Krsmanović, scenografkinja je Mirna Ler, kostimografska rješenja povjerena su Irmi Saje i Vanji Ciraj, a na scenskom pokretu radio je Thomas Steyaert koji potpisuje i muziku.

U subotu 14. i ponedjeljak 16. oktobra u 19:30 sati, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo ljubitelje krimi-drame očekuje izvođenje dramske predstave “Mišolovka” spisateljice Agathae Christie, u režiji Branka Vekića.

U predstavi igraju: Filip Radovanović, Belma Salkunić-Bektešević, Mak Čengić, Emina Muftić, Mirvad Kurić, Sanela Pepeljak, Riad Ljutović i Enes Kozličić.

Dramaturgiju potpisuje Adnan Lugonić, koreografkinja je Selma Štrbo Arnautović, kostimografska i scenografska rješenja uradila je Sabina Trnka, navodi se u saopćenju .

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista