MENI

image-491

OFF najavljuje sjajan muzički program – Stižu Kiril Džajkovski, Letu štuke i Central Clubbing

Omladinski Film Festival (OFF) najavljuje sjajan muzički program – stižu Kiril Džajkovski, Letu štuke i Central Clubbing, saopćili su iz Direkcije Festivala.

Također su najavili da će ovogodišnji gala prijem povodom otvaranja Festivala zamijeniti spektakularni koncert makedonskog DJ-a Kirila Džajkovskog koji će s balkona Narodnog pozorišta Sarajevo zasvirati neke od svojih najvećih hitova. Ulaz je besplatan i otvoren je za sve već od 20 sati.

Džajkovski će sarajevskoj publici, gostima i turistima prirediti dva sata dobre muzike i Buzz-a. Inače je njegov prvi album “Homebound” objavljen 2000. godine za američku izdavačku kuću Tone Casualties. Album je dobro prošao kod kritike u mnogim djelovima svijeta, a hrvatsko izdanje Playboya ga je izabralo za album godine sa prostora bivše Jugoslavije. Nakon što se vratio u Sjevernu Makedoniju, komponovao je muziku za nekoliko filmova Milča Mančevskog. Redovno nastupa u Sjevernoj Makedoniji i u inostranstvu uključujući i nastupe na Exitu, Woodstocku i drugim značajnim festivalima širom svijeta.

Za posljednju noć, OFF je drugu godinu zaredom zakazao koncert zatvaranja. U sjajnom ambijentu Vilsonovog šetališta, od 22.30 sati sviraće kultne “Letu štuke”. Ulaz je također besplatan, a koncert će početi odmah nakon projekcije filma i dodjela nagrada, koji će biti održani u okviru Vils Summer Screena.

Iz Direkcije Festivala dodaju da će poslije koncerta “Letu štuka” uslijediti i zvanični after party  zatvaranja u Domu mladih kao završnica 15. Telemach Omladinskog Film Festivala Sarajevo – Central Clubbing. Ulaz je otvoren od 22 sata a OFF Buzz najavljuje usijanje od ponoći. 

– Tokom posljednje dvije godine, Central Clubbing je stekao respektabilno ime na sceni u Sarajevu. EDM, Techno, Deep House te mnogi drugi zvuci popularnih komercijalnih hitova je nešto što Central Clubbing među mladom populacijom čini popularnim i traženim, nebitno na kojoj lokaciji svirali. Iako Central Clubbing često vežu za klub Trezor, u suštini možete ih pronaći bilo gdje, gdje je žurka moguća, a tako će biti i ove godine na OFF-u – saopčeno je iz Direkcije OFF-a.

Ovo je jedini muzički događaj za koji je potrebna ulaznica koju će zainteresirani moći da kupe od 6. jula na tickets.omladinski.ba ili na ulazu u Dom mladih, u zavisnosti od raspoloživosti.

Partneri programa su Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Općina Novo Sarajevo i Visit Sarajevo.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista