MENI

narodno_pozoriste_sarajevo_001

Ove godine bit će održana 1. Revija dramskih tekstova studenata Dramaturgije Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu

Studenti Odsjeka za dramaturgiju predstavit će tri dramska teksta u okviru scenskih čitanja koja će se održati na Maloj sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u subotu 30. oktobra sa početkom u 17:30 sati.

Dramski tekstovi koji će biti predstavljeni nastali su u sklopu nastavnog procesa na Akademiji scenskih umjetnosti i nezavisno.

Producentica događaja je Mia Avdagić, studentica četvrte godine Odsjeka za produkciju i menadžment.

Ovo je prilika za sve zainteresirane da se upoznaju sa temama koje okupiraju buduće mlade dramske pisce, ali i da svjedoče putu oživljavanja dramskih likova i situacija u stadiju nakon što ostave trag na papiru, a prije pune pozorišne postavke.

Kako će izgledati program:

Zoe Ibrahimović, studentica druge godine: “Istina ili izazov”

Ina, Aljoša, Harun i Mirela su dugogodišnji prijatelji. Međutim, nakon proslave svoje mature shvataju da se možda uopće ne poznaju. Tekst čitaju: Ena Husić, Dušan Arnaut, Haris Bidžan i Merjem Šiljak.

Armin Behrem, student četvrte godine: “Zaljuljaj me još jednom”

Pokušavajući prihvatiti smrt svoga oca, junak bježi u sjećanja i suočava se s događajima iz njihove zajedničke prošlosti. Konačno otkriva koliko su zaista poznavali jedan drugog. Tekst čitaju: Domagoj Nižić i Nedim Džinović.

Benjamin Konjicija, student četvrte godine: “Šta su skrivili Ivica i Marica?”

Otac napušta Ivicu i Maricu u mračnoj šumi. Ivica i Marica se pitaju zašto je tako? Jesu li oni krivi? Jesu li oni teret ocu i maćehi? Jesu li mogli biti bolji? Tekst čitaju: Adisa Serdarević i Uma Đurić.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista