MENI

image-784

Ovoga vikenda tri predstave na pozorišnim danima u Vitezu

Pozorišni dani u Vitezu nastavljaju se ovog vikenda s tri nove predstave, a riječ je o predstavama “Bardov’ce”, “Ljubav na prvi pogled” i “Pred njom je život”, koje će od petka do nedjelje biti odigrane u Pozorišnoj dvorani Vitez.

Prvi će na scenu glumci Dječjeg pozorišta “Eko art” iz Bugojna, koji će u petak, 29. septembra odigrati predstavu “Bardov’ce”. U predstavu igraju Ines Fuka, Selma Huskić, Ajna Krvavac, Muris Bušatlić, Amila Hamzić i Azra Dželilhodžić, saopćeno je iz Gradskog pozorišta mladih (GKM) Vitez.

U subotu, 30. septembra publika će imati priliku pogledati predstavu “Ljubav na prvi pogled” Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod.

Na pozorišne daske u Slavonskom Brodu prvi put tu su predstavu postavili redatelj Silvio Stilinović i pomoćnik redatelja Saša Karić. Uz Silinovića, koji ne samo redatelj već i glavni glumac, u predstavi glume Tanja Medić Savić i Luka Kovač.

Šesti vikend ovogodišnjih pozorišnih dana zaključit će Teatar “Fedra” iz Bugojna predstavom “Pred njom je život”.

U predstavi igraju Ajla Beganović, Ermina Musić, Semir Beganović i Zina Šahović Kulašin. Adaptaciju i režiju potpisuje Amel Ugarak, a tekst je nastao po motivima tekstova Maje Pelević „Pomorandžina kora“ i Mire Gavrana „Sve o ženama“.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista