MENI

image-389

Povodom Svjetskog dana osoba s Down sindromom i Svjetskog dana lutkarstva u BNP-u predstava “Idemo na izlet”

Povodom Svjetskog dana osoba s Down sindromom i Svjetskog dana lutkarstva u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica će u utorak, 21. marta u 10 sati biti izvedena predstava za najmlađe „Idemo na izlet“, koja je nastala kao autorski projekat Branislava Trifkovića, a u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Također, danas, 20. marta se obilježava i Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade.

Prema riječima Reditelja Branislava Trifkovića: „Predstava ‘Idemo na izlet’ je sasvim realna priča, koja nažalost u stvarnom životu sve više može da nam liči na bajku. Sve manje imamo vremena za našu djecu i zaboravljamo ili smo skroz zaboravili da se igramo sa njima i prepuštamo ih internetu, mobilnim telefonima, videoigricama, itd. Dakle u ovoj predstavi, koja je sto posto na zemlji, bez imalo fikcije, pokušaćemo da se pozabavimo našom djecom i nama samima, kroz igru i druženje.

Priča, vrlo jednostavna, prati tri mame, tri drugarice, koje sa svojom djecom odlaze biciklima na izlet i tamo u prirodi, ova vesela šestorka, provodi jedan dan i noć. Tekst za ovu predstavu je kolaž pjesmica, koje su uglavnom, uzete iz knjiga naših osnovaca iz nižih razreda, praćen muzikom i fotografijama prirode BiH, Zenice i okoline koje se projektuju pomoću grafoskopa, aparata koji je uveliko zaboravljen.“

Glumačku ekipu predstave čine glumice zeničkog BNP-a: Anđela Ilić, Lana Zablocki i Adna Kaknjo.

BNP ZENICA

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista