MENI

ministarke3web

Predstava “Gospođa ministarka”

Komedija”Gospođa ministarka”, autora Branislava Nušića, pisca, novinara i prvog upravnika Narodnog pozorišta u Sarajevu, u izvođenju polaznika Škole glume CKM-a, pod  umjetničkim rukovodstvom Adise Zuberović, odigrat će se 31 marta, u 19:30 sati na velikoj sceni centra-Jelićeva 1. Predstava se sastoji od četiri čina i prati društveni uspon i sunovrat supruge ministra koja iz svakodnevnice jedne male sredine naglo dospijeva u elitne društvene krugove i opijena vlašću donosi pregršt loših odluka.

Polaznici škole imali su potrebu da kroz igru i teatar proniknu u taj svijet, pokušavajući ga razumjeti na komičan način i kroz svoju interpretaciju skrenuti pažnju na opasnosti od pohlepe. Iako je riječ o starijem djelu, “Gospođa ministarka” sadrži univerzalne poruke koje su i danas aktualne, iz duhovitog Nušićevog komediografskog pera.

U predstavi likove tumače polaznici Škole glume CKM-a Aida Hajdarević, Dimitrije Đević, Nadin Jonuz, Dinand Pačak, Larisa Tomić, Ena Veljan, Adnan Ribić, Una Delibašić, Amina Mehmedović, Sajra Sarač, Lamija Gagula, Damir Isa Paradžik, Mirha Bilal, Adna Sokolović, Anastasija Samardžić, Sofija Marković , Uma Kurt, Lejla Halilović, Merjem Bajramović i Dania Zara Omić. Adisa Zuberović, potpisuje režiju i izbor muzike, Lana Lončarević scenografiju i kostime, Džemal Karkelja ton i svjetlo, te CKM produkciju.

Ulaznice, po cijeni od 5 KM, mogu se nabaviti na blagajni  CKM, radnim danima od 10-12 i od 16-20 sati, kao i dva sata pred predstavu. Napominjemo  da se karte mogu rezervisati putem naše web stranice www.centarkulture.ba, oficijalne Facebook stranice  https:/www.facebook.com/sarajevocentarkulture/ ili pozivom na telefonski broj 033-232-595. Zbog mjera koje su na snazi, broj karata je ograničen.

Komentariši

Pratite nas na društvenim mrežama

Vremenska prognoza za danas

SARAJEVO

Kursna lista